Lietuva ir Rusija ties tiltą per Nemuną  (3)

Lietuva ir Rusija antradienį uostamiestyje susitarė tiesti naują tiltą per Nemuną tarp Panemunės ir Sovetsko. Numatoma, kad šis tiltas pagerins susisiekimą tarp Lietuvos ir Kaliningrado srities, sudarys sąlygas aktyvesniems prekybiniams mainams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne mažiau svarbu tai, kad sumažės eilės pasienyje, pagerės Panemunės gyventojų gerovė, nes eismas iš miesto centro bus perkeltas į užmiestį.

Susitarimas pasirašytas Klaipėdoje vykusiame aštuntajame Tarpvyriausybinės Lietuvos ir Rusijos prekybinio ir ekonominio, mokslinio ir techninio, humanitarinio ir kultūrinio bendradarbiavimo komisijos (TVK) posėdyje. Plenariniam posėdžiui pirmininkavo Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis ir Rusijos transporto ministras Igoris Levitinas.

„Nepaisant mūsų darbotvarkėje išliekančių bendro istorijos suvokimo klausimų, kuriems išspręsti reikės dar daug laiko, šiandien, švęsdami diplomatinių santykių atkūrimo dvidešimtmetį, galime konstatuoti, kad mūsų santykiai yra dinamiški ir pragmatiški. Gausi TVK posėdžių darbotvarkė yra tiesioginis to įrodymas“, – po susitikimo teigė A. Ažubalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: