Prancūzijoje aktyviai kovojama su autorinių teisių pažeidėjais internete  (2)

Siekiant aktyviau kovoti su piratavimu internete, Prancūzijoje mažiausiai šešiasdešimt vartotojų gali būti uždrausta jungtis prie tinklo, kuriame dalijamasi muzika, filmais ir kita informacija, arba visiškai išjungta interneto priega, nes jie ignoravo laiškus, pranešančius, kad jų veikla pažeidžia autorines teises ir turi būti nutraukta, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos kovos su piratavimu agentūra paskelbė savo metinę ataskaitą, kurioje nurodoma, kad 650 tūkst. vartotojų visoje šalyje buvo išsiųsti elektroniniai laiškai, dėl įstatymus pažeidžiančio elgesio. Dar 44 tūkst., ignoravusiems šiuos pranešimus, laiškai pakartotinai išsiųsti paštu.

Vyriausybės deleguotiems asmenims nurodyta apsilankyti pas 60 žmonių, kurie ignoravo perspėjimus, ir išsiaiškinti, kodėl taip nutiko. Pokalbio metu surinkus reikiamą informaciją bus sprendžiama, ar jiems gali būti pateikti kaltinimai. Jei kaltė būtų įrodyta, jie turėtų sumokėti 1500 eurų baudą arba jų prieiga prie interneto būtų blokuojama mėnesiui laiko.

Sugriežtintus kovos su piratavimu įstatymus peržiūri ir jų taikymą Prancūzijoje prižiūri praėjusių metų sausį įsteigta agentūra „Hadopi“ (Kūrybos platinimo internetu skatinimo ir apsaugos įstatymas – pranc. – Haute Autorité pour la diffusion des œuvres et la protection des droits sur internet). Įspėjamuosius laiškus vartotojams ji pradėjo siuntinėti prieš metus – 2010 m. spalį.

Kita vertus, „Hadopi“ vadovė Marie-Françoise Marais sakė, kad ataskaitoje skelbiamus tyrimo duomenis reikia vertinti su deramu atsargumu, o laiškai buvo siunčiami visų pirma siekiant įspėti žmones ir duodant jiems laiko nutraukti autorines teises pažeidžiančius veiksmus.

Iš ataskaitos matyti, kad, priešingai nei tikėtasi, didelė dalis žmonių, nelegaliai besidalijančių informacija, ieško būdų ir naudoja pačias įvairiausias technologijas, kurios padėtų išvengti susekimo, tačiau veiklos nenutraukia. Ir tokių vartotojų agentūra negali sekti, nes leidžiama fiksuoti tik tuos atvejus, kai vartotojai vieni iš kitų tiesiogiai siunčiasi informaciją aplenkdami serverius.

Europos kontekste Prancūzijos taikomos priemonės laikomos vienomis pačių griežčiausių visoje ES. Tačiau beveik prieš dvejus metus priimtas kovos su piratavimu įstatymas susilaukė ir nemažai kritikos bei kaltinimų siekiant įvesti cenzūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: bernardinai.lt
bernardinai.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)