„Ovi store“ atsinaujina ir keičia pavadinimą į „Nokia Store“ (Video)  (16)

„Nokia“ oficialiame savo tinklaraštyje vakar paskelbė apie mobiliųjų programų interneto parduotuvės „Ovi Store“ vardo pakeitimą į „Nokia Store“. Šiuo ėjimu bendrovė tęsia dar šių metų gegužės mėnesį paskelbtą ketinimą palaipsniui atsisakyti „Ovi“ prekės ženklo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo pačiu buvo pranešta, kad „Symbian“ išmaniųjų telefonų savininkai greitai gali tikėtis ir senojo „Ovi Store“ kliento atnaujinimo.

Naujoje programinės įrangos prekyvietėje savo išmaniuoju telefonu apsilankę vartotojai pirmiausia pastebės iš pagrindų pakeistą vartotojo sąsają, kuri yra ne tik kur kas išvaizdesnė, tačiau ir pasižyminti patogiau išdėstytu turiniu. Mobiliųjų programų paiešką bei kliento valdymą „Nokia“ dar labiau palengvino įdiegus apatinę naršymo juostą.

Kitas svarbus atnaujinimas yra greitesnis programos veikimas. Parduotuvės programa greičiau pasikraus, o navigacijos veiksmai joje bus atliekami žymiai sparčiau nei prieš tai buvusioje versijoje. Atnaujinimas taip pat palengvins ir programinės įrangos pirkimo procesą – nuo šiol vartotojams nereikės kas kartą vesti savo paskyros slaptažodžio, užteks prisijungti tik vieną kartą.

„Nokia“ pabrėžia, kad naujasis „Nokia Store“ parduotuvės klientas yra sukurtas naudojant QML programavimo kalbą bei „Qt Quick“ programavimo sistemą, specialiai suprojektuotą vartotojo sąsajų kūrimui. Šiuo gestu programinės įrangos kūrėjams bendrovė siekė parodyti, jog yra „atsidavusi“ šių įrankių naudojimui ir tikisi paskatinti programuotojus taip pat naudoti juos savo darbe.

Naujoji „Nokia Store“ programinės įrangos parduotuvės kliento versija „Symbian“ išmaniesiems telefonams bus išleista jau artimiausiomis dienomis ir pasirodys kaip automatinis atnaujinimas. Itin nekantrūs ir labiau patyrę vartotojai „beta“ versiją gali atsisiųsti jau dabar, apsilankę interneto svetainėje „Nokia Beta Labs“.

Žemiau pateikiame bendrovės paruoštą specialų vaizdo įrašą, kuriame programuotojai atsakingi už „Nokia“ mobiliųjų programų interneto parduotuvės kūrimą bei plėtojimą, pasakoja apie savo nuveiktą darbą bei jo rezultatus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: