Vokietijos policija kaltinama kompiuteriniais virusais sekusi vartotojus  (0)

Žinoma Vokietijos hakerių grupuotė „Chaos Computer Club“ apkaltino šalies policiją neteisėtu vartotojų sekimu, naudojant kompiuterinius virusus. „Chaos Computer Club“ pareiškime teigiama, kad Vokietijos policija susijusi su specialaus „trojan“ tipo viruso platinimu, atskleidusiu informaciją apie internautus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupuotė teigia, kad virusas, kuris buvo naudojamas pokalbių klausymuisi, turi kur kas daugiau funkcijų nei leidžia įstatymas. Programa gali ne tik perduoti tam tikrus duomenis suinteresuotiems asmenims, tačiau ir leidžia nuotoliniu būdu diegti į kompiuterį programas. Be to, virusas nuskaito į kai kurias naršykles įvedamą tekstą ir daro darbastalio nuotraukas.

Tyrėjai mano, kad programos kūrėjai neskyrė pakankamai dėmesio jos apsaugai, todėl ją gali naudoti nusikaltėliai. Taip pat paaiškėjo, jog surinktus duomenis virusas saugo serveriuose JAV. Vokietijos kanclerė Angela Merkel sureagavo į „Chaos Computer Group“ pranešimą. Ji pareikalavo kruopščiai ištirti paaiškėjusius faktus.

Vokietijos policijos šnipinėjimo programų naudojimas prieš įtariamuosius yra teisėtas. Pavyzdžiui, jos gali būti naudojamos „Skype“ pokalbių įrašymui. Tačiau įstatymas griežtai apriboja šių programų funkcionalumą. Jos negali keisti kodo vartotojų kompiuteriuose, o programų saugumo sistema turi užkirsti kelią papildomo funkcionalumo įdiegimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: