„Sony“ užblokavo 93000 vartotojų sąskaitų po pakartotinio bandymo įsilaužti į PSN  (0)

„Sony“ užblokavo 93000 „PlayStation Network“ ir „Sony Online Entertainment“ sąskaitų, kai paaiškėjo, jog į šiuos tinklus buvo bandyta įsilaužti. Kompanijos atstovai teigia, jog ataka vykdyta pasitelkus didelę prisijungimo vardų ir slaptažodžių duomenų bazę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sony Group“ informacijos saugumo pareigūnas Filipas Reitingeris (Philip Reitinger) žurnalistams teigė, jog ši duomenų bazė yra išorinės kilmės ir nepriklauso pačios kompanijos tinklams. „Pastarojo užpuolimo metu naudotas didžiulis kiekis duomenų, kurie, panašu, surinkti iš kitų kompanijų, internetinių portalų ar analogiškų šaltinių. Šiuo atveju buvo bandoma rasti pasikartojančių prisijungimų mūsų tinkle, tad absoliuti dauguma bandymų žalos nepadarė. Mes ėmėmės priemonių šiai veiklai nutraukti“, – sakė atstovas.

Deja, programišių ataka nebuvo visiškai nepasisekusi. Reitingeris pripažįsta, jog apytiksliai 93000 sąskaitų (60000 PSN/SEN tinkle ir 33000 SOE tinkle) prisijungimo duomenys sutapo. „Sony“ šias sąskaitas užblokavo ir šiuo metu tikrina dėl neteisėtos veiklos požymių. Kompanija užtikrino nukentėjusiuosius, jog su jų sąskaitomis susiję kreditinių kortelių duomenys nėra pavogti, tačiau prisijungimo slaptažodžius teks keisti.

Oficialų kompanijos pranešimą spaudai rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)