Dėl „tuščios laikmenos“ mokesčio Estijoje brangs vaizdo ir garso technika  (13)

Estijos Kultūros ministerija planuoja nuo kitų metų išplėsti įrenginių, už kuriuos renkamas „tuščios laikmenos“ mokestis, sąrašą. Prognozuojama, kad dėl to brangs vaizdo ir garso įrašymo bei atkūrimo technika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iki šiol papildomai buvo apmokestinami tušti DVD ir CD diskai, vaizdo ir garso kasetės. Dabar į šį sąrašą bus įtraukti „Blu-ray“ diskai, nešiojami ir stacionarūs muzikos grotuvai, įrašymo funkciją turintys televizoriai ir skaitmeniniai imtuvai, kita įranga“, – sakė Kultūros ministerijos atstovas Thomas Seppelis.

Estijoje numatoma apmokestinti kone visą atminties laikmeną turinčią įrangą, išskyrus „flash“ atmintį turinčius įrenginius (USB atmintines, atminties korteles, SD korteles ir kt.), skelbia internetinis portalas E24.ee.

Anot valdžios atstovų, papildyti sąrašą įrenginių, už kuriuos renkamas „tuščios laikmenos“ mokestis, reikalauja Estijos filmų ir muzikos industrija. Mat senųjų įrašymo priemonių (vaizdo kasečių, CD ir DVD diskų) pardavimai smarkiai krenta, taigi mažėja ir surenkamų mokesčių suma. Jei 2007 metais tokių laikmenų buvo parduota už maždaug 300 tūkst. eurų, tai pernai jų parduota vos už 74 tūkst. eurų.

Primename, kad Lietuvos Seimas taip pat svarsto įstatymo pakeitimus, kuriais norima apmokestinti visą skaitmeninę atmintį turinčią įrangą, pradedant USB atmintinėmis, baigiant kompiuteriais ir telefonais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)