"Ultrabook" gamintojai naudos ir hibridinius diskus  (2)

Kompaktiški matmenys, mažas svoris ir greitai pasikraunanti operacinė sistema – visi šie reikalavimai "Ultrabook" tipo nešiojamiems kompiuteriams verčia gamintojus labiau įsižiūrėti į hibridinius duomenų kaupiklius, kurie sujungia SSD spartą ir HDD talpą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdį jau parodė kompanija "Acer", kuri savo "Ultrabook S3" serijos kompiuteriuose jau naudoja 320 GB talpos kietuosius diskus, kartu su lygiagrečiai veikiančiu 20 GB talpos SSD kaupikliu. SSD kaupiklis paspartina operacinės sistemos ir programų darbą.

Apytiksliais vertinimais, kietųjų diskų posistemė sudaro apie 15-20% "Ultrabook" kainos, todėl sutaupyti, atsisakant didelės talpos SSD kaupiklių, pasiruošę daugelis gamintojų. Juo labiau, kad išlaikyti "Ultrabook" kainą "Intel" nustatytose „iki $1000“ ribose sunku ir be to.

Nors pirmoji "Ultrabook" banga ir naudos tik SSD kaupiklius, kiti šio tipo nešiojami kompiuteriai gali „apsiginkluoti“ ir hibridinėmis diskų sistemomis. Hibridiniai diskai gali būti tiekiami ne kaip vientisi konstrukciniai sprendimai, o sudaryti iš atskiro tradicinio HDD disko ir NAND "Flash" tipo atmintinės, kartu su jai skirtu valdikliu, integruotu tiesiai į kompiuterio pagrindinę plokštę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: