Interneto guru: Kaip apsipirkti Amazon? (Video)  (10)

Kaip dažnai perkate internetu? Vis dažniau lietuviai prekes įsigyja internetu, ypač tuo atveju, jei jų neranda Lietuvoje. Jei anksčiau to niekada nedarėte, galbūt net nežinote, nuo ko pradėti. Galbūt nerimaujate, kad tai nesaugu. Amazon – viena populiariausių virtualių prekyviečių internete. Nuo prekiavimo knygomis internete prasidėjęs Amazon pavirto į prekybos gigantą, kuriame dabar galite rasti įvairių prekių kategorijų nuo A iki Z. Čia ir pradėkime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pateikiame jums patarimų ir reportažą, į ką svarbu atkreipti dėmesį apsiperkant www.amazon.com:

Paskyros sukūrimas. Viena susikurta paskyra galioja visų šalių Amazon parduotuvėms. Jos įsikūrusios visame pasaulyje. Lietuvių itin pamėgta – Jungtinėje Karalystėje www.amazon.co.uk

Prekių ir pardavėjų vertinimas. Perkant svarbu atkreipti dėmesį į pardavėjo reitingą, prekės būklę ir tarptautinio siuntimo galimybę. Pardavėjai neriasi iš kailio dėl gerų rekomendacijų ir įvertinimų, todėl jei neradote nusiskundimų apie pardavėją, juo tikrai galite pasitikėti.

Kainų kritika. Paieškos lauke įvedus prekės pavadinimą, naujame lange atsiradusiame sąraše prekės nebūtinai bus išdėstytos nuo žemiausios kainos, todėl pasinaudokite puslapyje esančia filtro funkcija.

Mokėjimo kortelės pasirinkimas. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad apsipirkimui internete įprastos debetinės kortelės nepakaks. Užsakymo apmokėjimui jums prireiks kreditinės kortelės, kurios galite teirautis bet kuriame Lietuvos banke. Lietuvoje populiariausios kortelės, pritaikytos tarptautiniam pirkimui internete – MasterCard, Visa Classic, Visa Virtuon.

Mokesčiai. Perkant prekes iš Europos Sąjungos šalių jokie papildomi mokesčiai nėra taikomi, tačiau pirkdami iš, tarkime, Jungtinių Amerikos Valstijų, nenustebkite, jei būsite paprašyti papildomai susimokėti. Prekes perkant iš ne Europos Sąjungos šalių yra taikomi mokesčiai. Lietuvos įstatymuose numatyta, kad importo PVM neapmokestinamos prekės, kurių bendra vertė neviršija 75 litų, išskyrus kai kurias išimtis. Jei prekė viršys 75 litus, jūsų prekei jau bus taikomas šiuo metu Lietuvoje galiojantis 21 proc. PVM mokestis. Beje, prie PVM gali būti priskaičiuotas ir muito mokestis. Tai nutiks tuo atveju, jei prekės vertė viršys 518 litų. Muito mokestis priklauso nuo prekės rūšies ir šalies, iš kurios ją siunčiate.

Prekės atšaukimas. Užsakius prekę ir Amazon patikrinus jūsų kortelės duomenis, siuntinys bus išsiųstas nedelsiant, tačiau prekę vis dar galite atšaukti. Laikotarpis, per kurį tai galite padaryti, skirtingas kiekvienoje šalyje. Tačiau, pavyzdžiui, užsisakę iš Jungtinės karalystės, atšaukti galite per septynias dienas nuo prekės užsakymo.

Sekite prekę. Užsakę prekę, į savo elektroninio pašto adresą apie ją gausite visą informaciją. Atkreipkite dėmesį į ten nurodyta užsakymo numerį – jis pravers, jei norėtumėte sekti savo  siuntinio kelią. Taip bus lengviau jį atrasti, jei netyčia kur nors pasimestų.

Reportaže pateikiame jums žingsnius, kaip paprastai ir saugiai galima apsipirkti didžiausiame interneto prekybos centre.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Pinigų karta
Pinigų karta
(36)
(2)
(34)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: