„Nokia“ pristatė pirmuosius telefonus su „Windows Phone“  (5)

Kompanija „Nokia“ kasmetiniame kongrese „Nokia World“ pademonstravo, kad sparčiai įgyvendina naująją strategiją. Kompanija pristatė pirmuosius telefonus su „Windows Phone“ operacine sistema – „Nokia Lumia 800“ ir „Nokia Lumia 710“, taip pat visą gamą naujų „Nokia Asha“ mobiliųjų telefonų, kurie panaikina ribą tarp išmaniųjų ir tradicinių modelių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė taip pat pranešė apie patobulintas paslaugas bei naujus priedus telefonams. „Prieš aštuonis mėnesius mes pasirinkome naują kompanijos strateginę kryptį ir šiandien atskleidžiame, kaip sparčiai ja žengiame. Pristatėme naujoves visame produktų portfelyje – ir tarp išmaniųjų telefonų, ir suteikdami naujų galimybių bei sumanumo tradiciniams mobiliesiems telefonams“, – sakė „Nokia“ prezidentas ir vykdomasis direktorius Stephen Elop. – „Nuo išmaniojo „Nokia Lumia 800“ iki paprastojo „Nokia Asha 201“ – visose srityse sukūrėme konkurencingų naujų modelių ir pasiūlėme juos rinkai greičiau, nei kas nors kitas iki šiol yra tai padaręs. Aš didžiuojuosi, matydamas naujus įrenginius ir „Nokia“ darbuotojus, kurie padėjo visa tai pasiekti. „Nuo „Nokia“ pokyčių pradžios prieš aštuonis mėnesius, kompanija atliko reikšmingus „Symbian“ patobulinimus, išleido pirmuosius „Windows Phone“ ir toliau stiprina mobiliųjų telefonų portfelį, – sakė „Canalys“ vyriausiasis analitikas Pete Cunningham. – „Nokia“ tesi duotus pažadus ir aiškiai rodo, kaip siekia sėkmės“.

Pirmieji „Nokia Lumia“ išmanieji telefonai su „Windows Phone“

„Nokia Lumia 800“

Šis modelis yra pritaikytas bendrauti socialiniuose tinkluose bei naudotis internetu – telefone integruota „Internet Explorer 9“ naršyklė. Telefonas turi 3,7 colio (9,4 cm) skersmens AMOLED „ClearBlack“ ekraną, kuris yra šiek tiek lenktas ir nugludintas. Šiame modelyje integruotas 1,4 GHz galingumo procesorius su techninės įrangos ir grafikos spartintuvu. „Nokia Lumia 800“ taip pat turi foto ir HD vaizdo kamerą su „Carl Zeiss“ optika. Telefone yra 16 gigabaitų (GB) vidinės atminties ir 25GB vietos „SkyDrive“ paslaugoje, kur galima kaupti bei laikyti nuotraukas ir muzikos įrašus. Planuojama, kad „Nokia Lumia 800“ kainuos apie 1450 litų, be mokesčių ir subsidijų.

„Nokia Lumia 710“

„Nokia Lumia 710“, kaip ir anksčiau aptartas modelis, yra pritaikytas bendravimui socialiniuose tinkluose. Telefone įdiegta IE9 naršyklė. Kaip „Nokia Lumia 800“ modelyje, įdiegtas 1,4 GHz procesorius, techninės įrangos ir grafikos spartintuvas. Kaina – vidutinio dydžio: planuojama, kad ji sieks apie 930 litų, be mokesčių ir subsidijų.

Abiejuose telefonuose su „Windows Phone“ operacine sistema („Lumia 710“ ir „Lumia 800“) įdiegti nemokami žemėlapiai ir GPS navigacija. Kartu su „Nokia Music“ paslauga pristatyta „MixRadio“ programa – tai nemokama pasaulinė mobiliojo muzikos transliavimo programėlė, kuri leidžia pasirinkti ir klausytis iš šimtų lokalių radijo stočių. Su artimiausiu „Nokia Lumia“ telefonams skirtu atnaujinimu, kuris pasirodys iki šių metų pabaigos, vartotojams taip pat atsivers galimybė patiems kurti asmeninius muzikos kanalus pasirenkant dainas iš milijonus įrašų turinčių muzikos duomenų bazių. „Nokia“ taip pat pristatė pirmuosius bendradarbiavimo su žinoma garso įrangos gamintoja „Monster“ rezultatus – kartu sukurtas ausines „Nokia Purity HD Stereo“ ir „Nokia Purity Stereo“. Vakar pristatytas „Nokia Lumia 800“ pasirodys jau lapkritį, pirmiausia – Europos rinkose: Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Nyderlanduose, Ispanijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Iki metų pabaigos šis telefonas taip pat pasirodys Honkonge, Indijoje, Rusijoje, Singapūre ir Taivanyje, o kitose – kitais metais. „Nokia Lumia 710“ pirmiausia – iki šių metų pabaigos – pasirodys Honkonge, Indijoje, Rusijoje, Singapūre ir Taivanyje, kartu su „Nokia Lumia 800“, o kitose rinkose įrenginys turėtų pasirodyti 2012 metais. Pirmieji „Nokia“ telefonai su „Windows Phone“ Lietuvoje pasirodys kitąmet, o tikslesnę datą žadama paskelbti artėjant prekybos terminui.

„Nokia Asha“: nauja sumanesnių mobiliųjų telefonų linija

„Nokia“ tęsia savo misiją į pasaulinį komunikacijų tinklą įtraukti dar vieną milijardą planetos gyventojų. Ši misija įgyvendinama kuriant ir siūlant įrenginius, kurie pasižymi prieiga prie socialinių tinklų, interneto ir informacijos šaltinių bei yra parduodami už patrauklią kainą. Šiuos kriterijus atitinkančius įrenginius „Nokia“ suvienijo po „Asha“ vardu. Žodis 'asha' hindi kalboje reiškia viltį.

„Nokia Asha 303“

„Nokia Asha 303“ yra iš šiuolaikinių medžiagų sukurtas ir metalu padailintas telefonas. Jame yra didelis 2,6 colio (beveik 9 cm) skersmens lietimui jautrus ekranas ir visaženklė QWERTY klaviatūra. Kuriant „Nokia Asha 303“ daugiausia dėmesio skiriama sukurti patogią prieigą prie interneto ir socialinių tinklų.

Įrenginyje slypi galingas 1Ghz procesorius, 3G ir bevielis WLAN ryšys. „Nokia Asha 303“ turi debesies technologijos pagrindu veikiančią „Nokia naršyklę“, kuri tinklalapius suspaudžia iki 90 proc., tad naršymas ir spartesnis, ir pigesnis.

Iš pradinio darbastalio taip pat patogu pasiekti socialinius tinklus, el. pašto dėžutę ar susirašinėjimo programą. Telefone yra iš anksto įdiegtas populiarus „Angry Birds Lite“ žaidimas, taip pat ir kitos programos – „Facebook Chat“, „Whatsapp messaging“ ir naujausia „Series 40“ telefonams skirta „Nokia žemėlapių“ versija (tam tikrose rinkose). Skaičiuojama, kad įrenginys kainuos apie 400 litų, be mokesčių ir subsidijų, o Lietuvoje turėtų pasirodyti pirmąjį 2012 m. ketvirtį.

„Nokia Asha 300“

„Nokia Asha 300“ suderintas lietimui jautrus ekranas ir tradicinė telefono klaviatūra. „Nokia Asha 300“ turi galingą 1GHz procesorių ir 3G ryšį. „Nokia naršyklė“ ir šiame modelyje leidžia greitai ir pigiai naršyti po internetą, nes tinklalapius suspaudžia iki 90 procentų.

„Nokia Asha 300“ turi 5 megapikselių kamerą, muzikos grotuvą, FM radiją, bevielį „Bluetooth“ ryšį ir talpina iki 32 gigabaitų (GB) atminties kortelę. Telefono kaina turėtų būti apie 295 litus, be mokesčių ir subsidijų. Šis modelis Lietuvoje turėtų pasirodyti jau lapkritį.

„Nokia Asha 200“

„Nokia Asha 200“ yra naujausias „Nokia“ telefonas, talpinantis dvi SIM korteles ir turintis „Easy Swap“ funkciją, kuri leidžia pakeisti SIM kortelę, neišjungiant paties telefono. Šis modelis turi visaženklę QWERTY klaviatūrą ir yra orientuojamas į jaunimą. „Nokia Asha 200“ turi integruotas socialinių tinklų, el. pašto, greitųjų žinučių programas, patogią prieigą prie „RenRen“, „Orkut“ ir „Flickr“. Telefono atmintį galima išplėsti iki 32 GB dydžio atminties kortele. Įrenginys taip pat pasižymi ištverminga baterija – muziką be sustojimo galima groti net 52 valandas. Numatoma, kad „Nokia Asha 200“ kainuos apie 210 litų be mokesčių ir subsidijų, o Lietuvoje pasirodys kitų metų pirmąjį ketvirtį.

„Nokia Asha 201“

Šis modelis savo funkcionalumu ir išvaizda yra beveik identiškas „Nokia Asha 200“. Tiesa, „Nokia Asha 201“ talpina tik vieną SIM kortelę. Šis telefonas tinka tiems vartotojams, kuriems svarbi nedidelė įrenginio kaina ir palyginti geras funkcionalumas. „Nokia Asha 201“ turi aukštos kokybės garsiakalbį, patobulintą stereo FM radiją, foniniame režime galinčią veikti el. pašto programą ir populiariąją „Whatsapp messaging“ aplikaciją. Numatoma, kad įrenginio kaina bus apie 210 litų, be mokesčių ir subsidijų, o Lietuvoje jis pasirodys 2012 m. pirmąjį ketvirtį.

Programos „Nokia žemėlapiai“ naujovės

Siekdama nuolat tobulinti su vieta susietų paslaugų galimybes, „Nokia“ pristatė naujausią „Nokia žemėlapių“ versiją ir „Windows Phone“ operacinei sistemai pritaikytą „Nokia Drive“ programėlę. Atnaujinimais siekiama žemėlapių programą pritaikyti viešojo transporto naudotojams bei ieškantiems konkrečių vietų miestų teritorijose. Pristatyta „Nokia Public Transport“ programėlė leidžia planuoti savo kelionę viešuoju transportu. „Nokia“ taip pat pranešė apie „Nokia Pulse“ programą, kuri suteikia galimybę būsenos atnaujinimus ir nuotraukas pateikti privačiai – tik tiems asmenims, kuriems norite. Galiausiai, „Nokia“ pademonstravo „Nokia Live View“ programą, kuri paverčia telefono fotokamerą papildytos tikrovės įrankiu. Naudojant „Nokia Live View“ ir nukreipus telefoną į pastatą ar gatvę, ekrane parodomi jų pavadinimai, o vienu paspaudimu galima pasiekti informaciją apie šalia esančius verslus, restoranus ar kitas aktualijas. Visos šiandien „Nokia“ pristatytos programos kol kas gali būti pasiekiamos per „Nokia Beta Labs“ (betalabs.nokia.com).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: