Degalų įpylimo pistoletas – nešvariausias mūsų liečiamas daiktas  (11)

Dar vienas argumentas kodėl reiktų rinktis elektromobilius. Pasirodo, degalų įsipylimo pistoletai degalinėse yra patys nešvariausi mūsų liečiami objektai. Pasak Arizonos universiteto mikrobiologo, atlikus tyrimą nustatyta, kad 71 proc. šių pistoletų yra labai nešvarūs. Ir tai ne šiaip užterštumas – ant jų rado įvairiausių bakterijų, sukeliančių ligas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antrojoje ir trečiojoje pozicijoje tyrimo ataskaitoje yra pašto dėžutės ir bankomatai. Taip pat paminėti ir keleiviniai liftai daugiabučiuose bei verslo centruose.

Tačiau neskubėkite pirkti elektromobilių. Net ir neužsukant į degalines, didelio užterštumo daiktų neišvengsite: tomis pačiomis bakterijomis „padengti“ net 40 % stovėjimo automatų.

Taigi, vienintelė logiška į galvą šaunanti išeitis – vienkartinės latekso pirštinės ir dezinfekcinės servetėlės. Atvažiuojate į degalinę, užsimaunate pirštinaites, įsipilate degalų, nusimaunate pirštinaites, nusivalote rankas dezinfekcinėmis servetėlėmis. Tokią pačią procedūrą rekomenduoti reikėtų ir… prie bankomatų.

Beje, servetėlėmis neprošal būtų nusivalyti ir vairą. Jis, kaip rodo anksčiau atlikto tyrimo rezultatai, yra nešvariausia automobilio vieta. Net devynis kartus nešvaresnė už… tualeto dangtį.

Mokslininkai išmatavo, kad automobilio vairo kvadratiniame colyje vidutiniškai „gyvena“ apie 1000 įvairiausių bakterijų. Dažniausiai aptinkama bakterija „cereus“, galinti sukelti apsinuodijimą.

Šio fakto priežastis – ypač retai valomas vairas. Mes siurbiame kilimėlius, valome centrinę konsolę, langus, bet vairą praleidžiame.

Vienas vargas su tais automobiliais…

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)