„Google Chrome“ populiarumu aplenks „Firefox“ jau gruodį  (15)

Dabar populiariausių interneto naršyklių trejetukas atrodo taip: „Internet Explorer“ užima pirmą vietą dėl savo nuolatinės rezidencijos „Windows“ operacinėse sistemose, antrą vietą užima „Mozilla Firefox“, o trečią vietą tvirtai laiko „Google Chrome“. Tačiau tokia tvarka, panašu, išsilaikys neilgai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikai prognozuoja, kad jau gruodžio mėnesį „Google“ tobulinamas „Chrome“ aplenks „Firefox“ ir įsitvirtins antroje vietoje. O tuo tarpu „Internet Explorer“ populiarumas nuolat mažėja. Jau dabar, remiantis „StatCounter“ duomenimis, galima matyti, kad „Google Chrome“ užima 23,6 % interneto naršyklių rinkose, „Firefox“ – 26,8 %, o „Internet Explorer“ – 41,7 %. Juo labiau reikia turėti omenyje, kad paskutinių dviejų naršyklių rinkos dalis nuolat mažėjo: nuo 2011 m. pradžios „Firefox“ dalis sumenko 13 %, IE – 9 %.

Viena iš „Firefox“ populiarumo mažėjimo priežasčių ekspertai įvardija paskutinių versijų spartos bei naudojamos atminties problemas. Tą pripažįsta ir pati „Mozilla“, todėl 7 ir tolimesnės versijos kaip tik ir tobulinamos šia linkme. „Microsoft“ savo ruožtu gana aktyviai reklamuoja savo naršyklę, vis bando apčiuopti, ko reikia vartotojams, tačiau naujos IE versijos išeina gana retai, nors jos ir turi gana kardinalių pakeitimų.

„Computer World“, remdamasis „StatCounter“ statistika, apskaičiavo, kad „Chrome“ ir „Firefox“ rodikliai susilygins jau lapkričio mėnesį, o į antrą vietą „Chrome“ pakils jau gruodį. Prognozės, aišku, nėra ypač dėkingas dalykas, jos gali ir neišsipildyti, arba išsipildyti kitu metu. Štai „Net Applications“ analitikai mano, kad „Chrome“ aplenks „Firefox“ tik 2012 m. viduryje. Taigi kaip bus iš tikrųjų, parodys tik ateitis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: