„iPhone 4S“ baterijos apvylė dalį pirkėjų  (6)

Šiuolaikinėje mobiliųjų telefonų rinkoje darosi įprasta, kad naujas produktas neveikia taip kaip turėtų, tačiau jį parduoti vis vien yra skubama. Spalio 14 d. pristatytas ilgai visų „Apple“ produkcijos gerbėjų lauktas „iPhone 4S“, deja, nėra šios tendencijos išimtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalis vartotojų skundais kreipėsi į kompaniją ir žiniasklaidą, teigdami, jog jų telefonų baterijos silpnos ir neveikia tiek, kiek yra žadama ant išmaniojo telefono pakuotės. Remiantis oficialiai skelbiamais „Apple“ duomenimis, „iPhone 4S“ baterija turi pakankamai energijos, kad galėtų atlaikyti 8 val. pokalbio 3G tinkle, arba 6 val. naršymo internete, arba 10 val. vaizdo įrašų žiūrėjimo arba gali tiesiog išbūti 200 val. budėjimo režime. Tačiau kai kurie vartotojai jau spalio 15 d. „Apple“ techninio aptarnavimo forume skundėsi, kad jų telefonų baterijos toli gražu neveikia tiek, kiek žadėta.

Nors oficialaus „Apple“ pareiškimo dėl iškylančių problemų dar nėra, dalis ekspertų mano, kad trumpas baterijos amžius gali būti ne pačios baterijos bėda, o žmogaus, besinaudojančio telefonu, buvimo vieta. Įtariama, kad „iPhone 4S“ net ir būdamas budėjimo režime pastoviai seka savo vietą ir jungiasi su tarnybinėmis stotimis; be to, kai kurios išmaniojo telefono programos taip pat nuolat ieško galimų atnaujinimų ar seka informaciją iš savo serverių. Tokie tylieji veikimai suvalgo didelę dalį energijos. Taip pat energiją gali gausiai eikvoti ir naujoji operacinė sistema „iOS 5“ ir galingesnis procesorius, lyginant su ankstesniuoju „iPhone 4“.

Nors kai kurie diskusijų dalyviai pranešė, kad su jais „Apple“ darbuotojai jau susisiekė ir „klausinėjo daug klausimų“, visgi oficialios gamintojo pozicijos šiuo klausimu dar nėra. Daugiau nei 3 savaičių tyla iš kompanijos gali rodyti, kad problemų tikrai esama ir (galbūt) jos yra sprendžiamos. Besiskundžiantiems nelieka nieko kito kaip tik laukti.

Tuo tarpu dalis apžvalgininkų kategoriškai nesutinka su „Apple“ pozicija nieko neaiškinti savo vartotojams. Garsaus žurnalo apie IT „TechCrunch“ apžvalgininkas Džordanas Krukas (Jordan Crook) rašo: „Tai atsitinka tada, kada mažiausiai tikiesi, ir tai gali sugadinti tau visą dieną. Tai – jūsų „iPhone 4S“ baterija, ir ji yra šlamštas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)