6,5 tūkst. būsimų „Tesla Model S“ elektromobilių jau turi savo pirkėjus  (15)

Prieš gerą mėnesį apie pusantro tūkstančio „Tesla Model S“ pirkėjų apsilankė šio koncerno gamykloje, kad pamatytų, kaip surenkami jų automobiliai. Negana to, kai kurie iš jų ir pasivažinėjo su prototipinėmis šių modelių versijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau gamintojui pareiškus, jog „Model S“ elektromobilio teks laukti dar ištisus metus bei sumažinus jo kainą 5 tūkstančiais JAV dolerių (12,5 tūkst. lt.), „Tesla“ sėkmingai priėmė užsakymus likusiems „Model S“ automobiliams pagaminti. Kompanijos savininkas Elonas Muskas teigia, jog visi 2012-ųjų modeliai yra užsakyti. Tai reiškia, jog 6,5 tūkst. būsimų elektromobilių jau turi savo pirkėjus – jiems tiesiog tereikia sulaukti, kada gamintojas paskambins ir praneš, jog jų pirkinys jau pasiruošęs išriedėti į gatves. E. Muskas sako, kad iš „Toyota“ įsigytoje gamykloje Frymonte, Kalifornijos valstijoje jie pagamins nuo 5000 iki 7000 automobilių jau 2012. O gamybai įsibėgėjus tikimasi gamybos apsisukimus padidinti iki 20 tūkst. naujų „Model S“ automobilių per metus. Bendrovės savininkas taip pat pridūrė, jog net 600 „Tesla Roadster“ savininkų užsisakė naujuosius „Model S“, tačiau žymiai didesnis žmonių skaičius prieš įsigydami naujuosius ketverių durų elektromobilius nė nebuvo susipažinę su šios kompanijos gaminamais automobiliais. Analitikai teigia, jog tikrą klientų skaičių „Tesla“ galės pamatyti nuo 2013-ųjų, kai ir debiutuos serijinis „Model S“, tuo tarpu nauji užsakymai leido kompanijos akcijoms pakilti 3,9 procento.

Šis prabangus elektra varomas sedanas bus parduodamas trijų skirtingų įrangos lygių. Tačiau skirsis ne tik vidaus įranga, skirsis ir techninė dalis. Pigiausia, 137 tūkst. lt JAV kainuosiantis variantas turės baterijas, su kuriomis bus galima įveikti 256 km kelią vienu krovimu. Už 161 tūkst. lt „Tesla“ siūlys kiek geriau įrengtą „Model S“ su didesnėmis baterijomis galinčiomis įveikti 368 km distanciją. Tai optimalus pasirinkimas. Ši ir pigesnė modifikacijos prekyboje pasirodys 2012 metų pabaigoje.

O pirmasis „Model S“ pasieksiantis pirkėjus bus pačios geriausios įrangos, su didžiausiais akumuliatoriais. Jau 2012 metų viduryje sumokėję 186 tūkst. sulauks gausiai sukomplektuoto automobilio, galinčio įveikti visus 480 km vienu baterijų įkrovimu.

Automobilio akumuliatorius bus patalpintas apatinėje transporto priemonės dalyje, bus lengvai išimamas, o dalinis jo įkrovimas truks vos 45 minutes. Kompanija taip pat analizuoja galimybę klientams nuomoti specialiai pagamintus ilgoms kelionėms skirtus akumuliatorius. 100km/h greitį mašina pasieks per 5,5 sekundės. Automobiliui bus suteikiama 3-4 metų garantija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(7)

Komentarai (15)