RRT: pasitikrinkite, ar jūsų kompiuteris nedalyvauja kenkėjiškoje veikloje  (0)

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) ragina interneto vartotojus pasitikrinti, ar jų kompiuterio interneto protokolo (IP) adresas nėra užfiksuotas kaip dalyvaujantis kenkėjiškoje veikloje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai galima pasitikrinti nacionalinio saugumo incidentų tyrimų padalinio (CERT-LT) tinklalapyje Cert.lt/tikrinti.

Vadinamaisiais „Botnet“ tinklais surinktą informaciją kibernetiniai piktavaliai naudoja informacijos internete vagystėms, nepageidaujamų elektroninių žinučių siuntimui ir kitoms kenkėjiškoms veikloms.

Interneto naudotojui apsilankius minėtoje svetainėje patikrinama, ar jo kompiuterio išorinis interneto protokolo (IP) adresas pastaruoju metu nebuvo patekęs į CERT-LT aptiktų kenkėjiškoje veikloje pastebėtų IP adresų duomenų bazę.

Jei vartotojo kompiuterio išorinis IP adresas yra užregistruotas duomenų bazėje, tai reiškia, kad jo kompiuteris gali būti susijęs su kompiuteriniais virusais. Tokiais atvejais CERT-LT pateikia rekomendacijas ir patarimus, kaip savo kompiuterį patikrinti ir išvalyti kenksmingą programinį kodą, kad būtų užkirstos galimybės jį nuotoliniu būdu valdyti tretiesiems asmenims ar kitaip juo manipuliuoti.

Kenkėjiškos veiklos duomenų bazė nuolatos atnaujinama remiantis CERT-LT tyrimų duomenimis, aptiktais „Botnet“ tinklais ir bendradarbiaujant su kitomis Lietuvos bei tarptautinėmis organizacijomis. Siekiant apsaugoti duomenų konfidencialumą, galima patikrinti tik kompiuterio, iš kurio jungiamasi į CERT-LT tinklalapį, išorinį IP adresą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)