ARM Taivane statys mokslinių tyrimų centrą  (0)

Neseniai nukentėjusi nuo Tailande įvykusių potvynių IT industrija neketina sustoti. Tai patvirtina ir kompanijos ARM planai Azijos regione atidaryti naują mokslinių tyrimų centrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai leis britų korporacijai daug glaudžiau bendradarbiauti su savo kolegomis šiame regione, iš kurių seniausias ir svarbiausias yra taivaniečių TSMC.

Prieš kurį laiką britai pasirašė sutartį su TSMC dėl 28 nm ir 20 nm ARM architektūros mikroprocesorių prototipų gamybos. Analogišką sutartis šiomis dienomis buvo pasirašyta ir su kitu kontraktiniu gamintoju UMC (United Microelectronics Corporation). Tačiau daug svarbesne priežastimi Taivane statyti mokslinių tyrimų centrą tapo noras čia kurti ir populiarinti savo produktus, tokius kaip procesoriai ir grafikos lustai, tame tarpe priklausantys "Cortex-A" ir GPU "Mali-T600" produktų serijoms.

Naujasis ARM mokslinių tyrimų centras taps vienuoliktu tokio pobūdžio už D. Britanijos ribų, iš jų šiuo metu du yra Azijoje: Kinijoje (Šanchajaus mieste) ir Indijoje.

Analitikų teigimu, kuo labiau populiarėja ARM produkcija, tuo daugiau konkurencijos jai tenka. Planuojant įsiliejimą į asmeninių kompiuterių rinką, akivaizdu, kad neišvengiamai teks konkuruoti su "Intel". Pasirodžius operacinei sistemai "Windows 8", kuri palaikys "x86" ir ARM architektūros procesorius, ši konkurencija turės paaštrėti iki maksimumo. Tas pats planšetinių kompiuterių populiarėjimas ir grafinių procesorių "Mali-T600" pasirodymas konkurentu pavers kompaniją "nVidia", kuri ypatingai koncentruojasi į GPU "Tegra" sprendimų rinkoje populiarinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: