"VIA ARTiGO A1150": susirink mažylį pats!  (6)

Kompanija "VIA Technologies" pristatė gana įdomų gaminį "ARTiGO A1150", kuris yra ne kas kita, o savarankiškai surenkamas miniatiūrinis kompiuteris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujovė priklauso kategorijai „darbinis tūris mažiau 1 litro“. Kompiuteris visų pirma orientuota į entuziastus, siekiančius tokias sistemas susirinkti patiems. Jis sudarytas iš pagrindinės elektroninės plokštės su integruotu dviejų branduolių 1 GHz taktinio dažnio "VIA Eden X2" procesoriumi ir "VIA VX900H" lustų rinkinio. Visa tai supakuota į stilingą itin nedidelių matmenų korpusą.

Minėtasis elektroninių lustų rinkinys palaiko aukštos raiškos vaizdo formatus MPEG-2/4, H.264, VC-1 ir WMV9, o pati "VIA ARTiGO A1150" sistema suderinama su 4 GB DDR3-1066 MHz operatyviąja atmintimi (tiesa, numatytas yra vienintelis SO-DIMM standarto lizdas), taip pat turi 2,5“ formato HDD arba SSD diską su SATA jungtimi. Korpuso priekinę ir galinę pusę puošia HDMI ir "D-Sub", "Gigabit Ethernet", kelios USB jungtys (įskaitant "microUSB"), trys garso išvestys.

Alternatyvų tarpe numatytos modifikacijos su "Wi-Fi 802.11 b/g/n" belaidžio ryšio moduliu ir SD kortelių skaitytuvu. VIA teigimu, "ARTiGO A1150" tinkamas įvairiausioms sferoms: nuo namų serverio iki stebėjimo sistemos ar vaizdo medžiagos transliacijai internetu. Korpuso matmenys tikrai nedideli – 146 х 99 x 52 mm, tad jį galima naudoti ne tik kaip standartinį stalinį kompiuterį, bet tiesiog pakabinti ant monitoriaus nugarinės dalies, taip sutaupant erdvės ant stalo arba kambaryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)