Labiausiai pažeidžiami 2011 m. išmanieji telefonai  (15)

Kompanija „Bit9“, kurianti įvairius informacinių sistemų ir serverių infrastruktūros saugumo sprendimus, pateikė ataskaitą apie jos nuomone labiausiai pažeidžiamus 2011 metų išmaniuosius telefonus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ataskaitoje pavadinimu „The Most Vulnerable Smartphones of 2011“ išnagrinėti įvairių gamintojų išmanieji telefonai, turintys skirtingas programines platformas. Esminė ataskaitos dalis yra lentelė, kurioje nurodomi labiausiai pažeidžiami (aišku, „Bit9“ specialistai turi omenyje programinę dalį) išmanieji telefonai. Kaip matome, platforma „Android“ ypatingai pažeidžiama dėl savo sudėtingos programinės įrangos platinimo sistemos: operacinė sistema kuriama „Google“, kuri ją perduoda išmaniųjų telefonų gamintojams, o šie atsako už atitinkamus saugumo atnaujinimus, į procesą neretai įtraukiant ir mobiliojo ryšio operatorius.

Akivaizdu, kad saugumo atnaujinimai turi būti stropiai testuojami, kad išmanusis telefonas po diegimo veiktų stabiliai. Dažnai procesas užsitęsia, o dėl laiko trūkumo ir vardan sistemos stabilumo ir spartos saugumo sistema bei kritiniai šios srities atnaujinimai neretai paaukojami. Sprendžiant iš to, kad išmanieji telefonai vis dažniau naudojami, jungiantis prie kompanijų vidinių tinklų, bankų sistemų, el. pašto serverių, toks aplaidumas gamintojams tampa tikru galvos skausmu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)