„Ameoba“: modulinė USB atmintinė  (7)

Dizaineris Hyunsoo Song pristatė modulinės USB atmintinės „Ameoba“ koncepciją. Pagal šį sumanymą, duomenis įrenginyje būtų galima rūšiuoti fiziniu būdu, vieną su kitu sujungiant atskirus atmintinės modulius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip būtų galima atskirti keturių tipų duomenis, pavyzdžiui, asmeninius dokumentus, darbinius dokumentus, fotografijas ir muzikos įrašus. Žinoma, saugomų duomenų pobūdį vartotojas galėtų pasirinkti pats, kiekvienam moduliui priskirdamas tam tikrą laikmenų tipą arba tam tikrus duomenų katalogus. Įdomiausia mintis yra ta, jog kiekvienas iš šių komponentų yra autonominė atmintinė, tačiau jei jas sujungti viena į kitą, jos suformuoja vientisą duomenų saugojimo erdvę.

„Ameoba“ ypatingai patrauklus tuo, jog čia nereikia rūšiuoti failų rankiniu būdu, viskas vyksta automatiškai. Ir jei jums būtina perduoti kam nors savo USB atmintinę, užtenka „atsegti“ reikiamą komponentą iš savo modulinės atmintinės ir atiduoti jį, o ne visą laikmeną. Ir asmeniniai duomenys saugūs ir visada su jumis, ir draugas ar kolega patenkintas. Tiesa, neaišku, ar tokio tipo įrenginiai kada nors pasirodys prekyboje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: