„TwinKomplex“ – kuomet riba tarp žaidimo ir tikrovės tampa vos pastebima (Video)  (3)

Socialinių žaidimų žanras išgyvena savo aukso amžių, bet, nepaisant jų populiarumo, pagrindinė silpnybė yra šviežių idėjų trūkumas – kartu su populiarumu kaip grybų po lietaus pridygo įvairių originalumu nežibančių ūkininkavimo simuliatorių. Tačiau tarp jų pasitaiko džiuginančių išimčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo jau kuo, bet įdėjų ir kūrybingumo trūkumu TwinKomplex žaidimo kūrėjų tikrai neapkaltinsi. Galbūt tai yra naują vystymosi kryptį šiame žaidimų požanryje atnešiantis produktas.

Už šio novatoriško sumanymo slypi virtualios ekonomikos ekspertas Dr. Martinas Burckhardtas bei kompanija Ludic Philosophy, o jų „kūdikis“ buvo kuriamas daugiau nei metus ir kainavo virš milijono eurų. Kūrybiniame procese dalyvavo 22 įvairių sričių menininkai, iš jų net penki rašytojai rūpinosi painaus scenarijaus rašymu, o grupė aktorių filmavosi video intarpų medžiagai. Pati Ludic Philosophy kompanija savo darbo vaisių pavadino ne žaidimu, knyga, filmu ar grafine novele, o, būtent, socialiniu žaidimu.

Žaidimo esmė skamba ganėtinai paprastai – esate slaptosios tarnybos narys, kuriam patikėta kartu su kitais trimis nepažįstamais žaidėjais išnarplioti paslaptingo įvykio aplinkybes. Šią nelengvą užduotį kiek palengvins pakelyje vis pasitaikančios užuominos, atitinkamai nuo žaidėjų veiksmų jų atžvilgiu keisis ir veiksmo plėtotė, kitaip tariant, kiekviena grupė gali sužaisti šį žaidimą skirtingai. Į patį žaidimo veiksmą įsiterps aktoriai bei scenarijaus autoriai, ir suteiks tam tikros misijos užbaigimui reikalingos medžiagos: pateiks tekstinės informacijos, vaizdo intarpų ar paprašys atlikti sudėtingus asmenybės testus.

TwinKomplex virtualiame pasaulyje riba tarp žaidimo ir tikrovės tampa vos pastebima. Brautis per misijas teks, naudojantis realaus pasaulio žemėlapiais bei vaizdo intarpais, ir negali būti tikras, ar bendrauji su kitais trimis žaidėjais, ar su aktoriais, o galbūt tau apskritai yra pateikta klaidinga ar pačio neteisingai interpretuota informacija.

Žaidimą palaiko visos interneto naršyklės. Teigiama, kad už tam tikrą mokestį bus galima žaisti su draugais. Nors registracija nemokama, kūrėjai tikisi, kad dalis vartotojų mokės nuo 3 iki 10 eurų už virtualių priemonių įsigijimą. Dėl savo sudėtingumo ir orientavimosi į skirtingas žaidėjų grupes šio žaidimo nepriskirsi kaip tinkančio masiniai auditorijai, bet jo koncepcija bei išradingi technologiniai sprendimai gali nubrėžti naujas socialinių žaidimų gaires.

Tad linkime gero žaidimo!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: laikas.lt
laikas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: