Pasenusios elektronikos instrumentinis ansamblis ir unikalūs roko klasikos „koveriai“ (Video)  (0)

Jei vieną gražią dieną jūsų spausdintuvas imtų ir užgrotų? Kad ir „Pelėsiais ir kerpėm apaugus aukštai…“? Beje, šis Maironio „Trakų pilies“ tekstas idealiai tiko grupės „The Animals“ hitui „House of The Rising Sun“. Bet kad šią dainą įstabiai sugroti gali pasenusios „biuro technikos“ ansamblis – neįtikėtina, tačiau realu. Ir ne tik šią dainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas „YouTube“ vartotojas pademonstravo, kad sandėliukuose dulkanti sena elektronika amžino atilsio dar nenusipelnė. Anaiptol! Reikia tik šiek tiek išmonės.

Panašu, kad vienas senos elektronikos entuziastas jos tikrai nestokoja. Retro technikos mylėtojas subūrė kamerinį elektroninį ansamblį, kuriame harmoninę kūrinių dalį (akordus) akomponuoja kompiuteris „Texas Instruments Ti-99/4A“, pagrindinę melodiją atlieka oscilografų duetas bei senas skeneris, o kietasis diskas atlieka mušamųjų (ritmo perkusijos) partijas. Unikalus elektroninis ansamblis atlieka legendinį grupės „The Animals“ kūrinį „House of the Rising Sun“.

Ansamblio įkūrėjas savo kanale „Youtube“ pasakoja, jog kiekvieno instrumento partiją stereo mikrofonu įrašė atskirai, o po to viską „sumiksavo“ į vientisą kūrinį.

Tai – ne pirmas elektroninio orkestro atliekamas kūrinys. Vartotojas bd594 „YouTube“ portale yra patalpinęs ir grupės „Queen“ visų laikų hito „Bohemian Rhapsody“ versiją bei kitas naujai ir netikėtai suskambėjusias laiko patikrintas dainas.

O „Pasenusios elektronikos instrumentinio ansamblio“ sudėtis – tokia:

  1. „HP Scanjet 3P“ skeneris, „Adaptec SCSI“ plokštė ir kompiuteris su „Ubuntu v9.10 OS“ – „vokalo“ partija;
  2. „Atari 800XL“ kartu su „EiCO Oscilloscope“ osciloskopu – elektroniniai vargonai.
  3. „Ti-99/4A“ su „Tektronix Oscilloscope“ osciloskopu – elektrinė gitara.
  4. Kietasis diskas su mikroreguliatoriumi PiC16F84A – ritmo perkusija.

Parengė Saulius Žukauskas,sauliuszukauskas01@gmail.com
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)