JAV kariškiai Afganistane moka daugiau nei 250 Lt už 1 litrą kuro (Video)  (11)

Ar Lietuvoje degalai brangūs? Turbūt daugelis sutiks, jog tikrai taip. Tačiau ši kaina gali būti juokinga, palyginus su tuo, kiek kuras kainuoja JAV kariuomenei, vykdančiai misiją Afganistane.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Wall Street Journal“ paviešintame Pentagono raporte rašoma, kad tam tikrais atvejais degalų tiekėjams buvo mokama 400 JAV dol. už galoną degalų. 1 galonas yra 3.78 litro, tad nesunku paskaičiuoti, jog tokiu atveju vienas litras kuro kainuoja virš 250 Lt.

Tokia didelė degalų kaina susidaro dėl ypač sudėtingo jo transportavimo – saugumo sumetimais šie degalai į nesaugius regionus dažniausiai gabenami oro transportu, o pasiekus reikiamą tašką nuleidžiami parašiutais. Tam naudojami dideli JAV „Air Force“ lėktuvai – skrisdami virš reikiamų zonų jie išmeta specialiai supakuoto kuro paketus su parašiutais.

Nors taip susidaro didžiuliai kaštai, tačiau artimiausiu metu toks kuro transportavimas bus taikomas dar dažniau, mat antžeminiu būdu gabenamos degalų atsargos sutraukia talibų kovotojų dėmesį ir labai išauga atakų pavojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)