Rusija sėkmingai išbandė užkonservuotą tarpžemyninę balistinę raketą  (0)

Rusija sėkmingai išbandė tarpžemyninę balistinę raketą RS-18 („SS-19 Stiletto“) Kazachstane esančiame Baikonuro kosmodrome, informavo Gynybos ministerijos atstovas Vadimas Kovalas, praneša lenta.ru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išbandyta raketa buvo pagaminta 1978 metais, o nuo 1979 m. iki 2009 m. buvo laikoma kovinio budėjimo režime. 2009 metais baigėsi 32 metams patvirtintas eksploatacijos leidimas ir nuo to laiko ji buvo perkelta ilgalaikiam užkonservuotam saugojimui.

„Dabartinio bandymo tikslas yra įrodyti tokio tipo raketų nepakitusį stabilumą ir pagrindines technines savybes net ir po 32 metų eksploatacijos bei vienerių metų užkonservuoto saugojimo“, – teigė V. Kovalas. Pasak jo, dabar Rusijos strateginės paskirties raketinės pajėgos svarsto galimybę pratęsti raketų RS-18 eksploatacinį terminą iki 33 metų. Tiesa, 2011 metų vasarį buvo pranešta, kad RS-18 eksploatacijos terminą ketinama pratęsti net iki 36 metų.

RS-18 yra raketiniu kuru varoma raketa, kuri kartu su „RS-16“ ir „RS-20“ sudaro ketvirtąją Rusijos strateginės paskirties raketų kartą. Ši raketa gali pakelti iki šešių kovinių galvučių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)