Kompiuteriniai žaidimai tampa nauju psichinės priklausomybės šaltiniu  (25)

Greitu metu prie priklausomybės nuo alkoholio, narkotikų ir azartinių lošimų gali prisijungti ir kompiuteriniai bei video žaidimai, mano Norfolke esančio Norcas reabilitacinio centro (D. Britanija) atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atlikę tyrimą, Norcas darbuotojai padarė išvadą, jog vaizdo žaidimai sukelia tikrai didelę psichologinę priklausomybę. Daugybė vaikų ir paauglių, kurių amžius – 10-16 metų, paprasčiausiai negali atsisakyti nuo panašių pramogų. Mokslininkai tvirtina, kad daugiau nei trečdalis apklaustųjų turi bent vieną pažįstamą, kuris įnikęs virtualių žaidimų pasaulį.

Norcas centro vadovė Maggie Williams, duodama interviu laikraščiui Norwich Evening News, pareiškė: „Ši problema palietė visą kartą, kadangi beveik visas jaunimas vienaip ar kitaip susijęs su žaidimais.“ M. Wlliams teigimu, žaidimuose nėra nieko blogo, tai puikus laisvalaikio praleidimo laikas, tačiau tik tuomet, kai tai vyksta proto ribose.

„Maždaug 86% apklaustųjų prisipažino, kad video žaidimai gali lemti priklausomybę ir kartais sukelia problemų bendravime su draugais ir tėvais“, – pasakoja tyrėjai. Apklausos metu paaiškėjo, jog rimta priklausomybė jau pasireiškia 30% suaugusiųjų ir 40% paauglių. Ypatingai tyrimo autorius liūdina tai, kad intensyviausiai žaidžiama vakare, maždaug nuo 18 iki 21 val., kai „dauguma šeimos narių galėtų leisti laiką bendraudami.“ Keista, tačiau jokių rekomendacijų, kaip kovoti su šia problema Norcas atstovai nepateikė.

Šie tyrimai papildo jau anksčiau kitų šalių tyrėjų nustatytas tendencijas. Pietų Korėjoje jau 2007 metais atidaryta pirmoji pasaulyje gydymo nuo internetinės priklausomybės klinika, tuo tarpu JAV 2009 metais atidarytas pirmasis gydymo nuo priklausomybės nuo kompiuterinių žaidimų centras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(1)

Komentarai (25)