Niujorko miesto saulės žemėlapis: kaip iš miesto padaryti jėgainę?  (39)

Niujorko Miesto Universitetas (City University) ir Energijos departamentas sukūrė naują žemėlapį, kurio duomenimis du trečdaliai Niujorko miesto pastatų stogų yra tinkami saulės instaliacijoms įrengti ir jei stogai būtų apstatyti saulės panelėmis, miestas galėtų padvigubinti šalies mastu generuojamos energijos iš saulės kiekį 2 kartus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Niujorko miesto saulės žemėlapis“ („NYC Solar Map“) sudarytas apžvelgus kiekvieną pastato stogo paviršių mieste, kad būtų išanalizuoti, kurie iš jų yra tinkamiausi sugauti saulės spindulius energijai generuoti. Mokslininkų komanda atliko daug skrydžių virš miesto ir naudojo „Lidar“ lazerio sistemą, kad surinktų informaciją apie dydį, formą, kampą ir saulės padėtį bei spindulių pralaidumą tarp pastatų šešėlių. Geriausiai tinkantys stogai, manoma, generuotų 5847 MW energiją, o tai yra 2 kartus didesnis energijos kiekis nei šalies dabartiniai saulės energijos pajėgumai – 2300 MW. Tokios galios užtenka, kad energija būtų tiekiama pusei miesto vien tik iš saulės. 

Žemėlapis yra interaktyvus. Jame naudotojai gali surinkti savo adresą gauti informacijos apie kiekvieno pastato saulės potencialą. Pastato savininkai gali netgi nusipiešti eskizą ant savo stogo ir pamatyti, kiek energijos generuotų bei kiek pinigų būtų sutaupyta. Žemėlapyje taip yra visa informacija apie jau įrengtas saulės instaliacijas ant stogų Niujorko mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (39)