Dėl mokesčio už anglies dvideginio išmetimą brangs lėktuvų bilietai  (1)

Vokietijos aviakompanija „Lufthansa“ pranešė, kad padidins lėktuvų bilietų kainas ir taip stengsis kompensuoti dėl prieštaringai vertinamo Europos Sąjungos (ES) mokesčio už anglies dvideginio išmetimą atsiradusias papildomas išlaidas, rašo „EUobserver“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lufthansa“ teigia, kad bilietų kainas didins „paskatinta ES“, tačiau pridūrė, jog šio žingsnio nesiims artimiausiu metu.

Naujasis mokestis, įsigaliojęs nuo šių metų sausio 1 d., sukėlė JAV ir Kinijos pasipiktinimą. Amerikiečiai paskaičiavo, kad oro transporto įmonėms bendradarbiavimas su ES per 2012-2020 m. kainuos 3,1 mlrd. dolerių.

Galutinis sprendimas dėl mokesčio už anglies dvideginio išmetimą teisėtumo priimtas Europos Teisingumo Teisme gruodžio 21 dieną. Jis paneigė pretenzijas grupės JAV kompanijų, nepatenkintų tuo, kad ES reikalavo mokesčio ir už anglies dvideginį, išmetamą už savo oro erdvės ribų.

Plačiau apie šį sprendimą ir Europos Parlamento poziciją rašėme straipsnyje Nauja dilema ES aviacijos bendrovėms: mažinti pelną ar branginti bilietus?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)