Britų kariškiai žvalgosi į kompiuterinius žaidimus  (12)

Šiuolaikinės asmeniniams kompiuteriams skirtos šaudyklės gali tapti karinių treniruoklių pagrindu, mano Didžiosios Britanijos Gynybos ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu laikraščiui „The Guardian“, Mokslo ir technologų laboratorijos techninio padalinio vadovas Andrew Poulteris, dalyvaujantis atitinkamuose Gynybos ministerijos projektuose, teigė, kad dabartinių virtualių karinių simuliatorių versijos labai pasenusios. Dar daugiau, ministerijos atstovai įsitikinę, kad šie simuliatoriai yra neįdomūs.

XX amžiaus 9–10 dešimtmečius primenantys simuliatoriai, sukurti kaip eksperimentinės sistemos, ne visada galėjo sumodeliuoti realias karines sąlygas. „Dabar vos už 50 dolerių jūs galite nusipirkti daug realistiškesnį žaidimą, nei kai kurios programos, kurias mes dabar turime ir kuriomis naudojasi kariškiai“, – pareiškė A.Poulteris.

Šiandien britų armija naudoja sistemą „Virtual Battlespace 2“, kurią sukūrė studija „Bohemia Interactive“ (žaidimo „Operation Flashpoint“ autorė).

Galiausiai tam, kad kariai būtų geriau apmokyti, jie patys turi būti suinteresuoti. Kitaip tariant, jiems reikalinga šiuolaikinė grafika, įtemptas siužetas, kokybiškas įgarsinimas. Visa tai gali tapti puikiu „rūbu“ pilnaverčiam landšafto, balistikos ir karinės technikos fizikos simuliavimui. Taigi tokie žaidimai, kaip „Call of Duty“ ar „Battlefield“, turi visus šansus pradėti „tarnybą“ tikroje kariuomenėje – jei ne pakeisti treniruoklius, tai bent jau tapti naujų simuliatorių grafiniu apvalkalu.

Teigiama, kad šiais metais Didžiosios Britanijos Gynybos ministerija ketina investuoti solidžią sumą į naujo treniruoklio kūrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)