Britanijos vyriausybė pritarė milijardų svarų vertės greitųjų traukinių projektui  (4)

Didžiosios Britanijos vyriausybė pritarė 33 mlrd. svarų sterlingų vertės greitojo traukinio linijų, jungiančių Londoną ir Birmingamą, tinklo statybai, nepaisant aršaus pasipriešinimo, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto "High Speed 2" (HS2) pirmasis etapas bus įgyvendintas iki 2026-ųjų, kada bus sukonstruotos Londoną ir Birmingamą jungiančios geležinkelio linijos. Vėliau geležinkelio linijų tinklas bus pratęstas į Šiaurės Angliją. Transporto ministrė Justine Greening paskelbė apie papildomo 225 kilometrus siekiančio tunelio statybą per pirmą projekto etapą. Pasak jos, tai "sukurs naujų darbo vietų, skatins plėtrą ir klestėjimą". Tačiau kritikai ginčijasi, jog šis projektas kainuos iki 47 mlrd. svarų. Anot transporto ministrės, ši geležinkelio linija "yra svarbiausias transporto infrastruktūros projektas nuo tada, kai buvo pradėta statyti greitkelius".

Pasitarimai dėl antro projekto etapo prasidės 2014-ųjų pradžioje.

Važiuodami 250 km per valandą greičiu keleiviai iš Birmingamo į Londoną galės nukakti per 45 minutes - kelionės laikas sumažės beveik viena valanda.

Kelionė iš Birmingamo į Lidsą nuo dviejų valandų sumažės iki 57 minučių, o iš Mančesterio į Londoną bus galima nuvažiuoti valanda greičiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)