Prognozuojama, jog Apple A6 grafika bus 20 kartų spartesnė už dabartinę  (7)

Britų kompanija Imagination Technologies, grafinių sprendimų mobiliai elektronikai gamintoja, pristatė jau šeštos kartos integruotos grafikos sprendimus PowerVR Series 6. Branduoliai PowerVR G6200 ir G6400 sukurti Rogue architektūros pagrindu, ir kaip tvirtinama, bus 20 kartų spartesnė, lyginant su į dabartines ARM mikroschemas diegiamus grafikos spartintuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

PowerVR Series 6 palaiko šiuolaikinius grafikos API ir bibliotekas, tarp kurių yra OpenGL ES Halti, OpenGL 3.x/4.x, OpenCL 1.x, ir DirectX 11.1, o grafikos spartos turėtų užtekti žaidimų sukūrimui, kurių grafikos lygis ankstesniems PowerVR sprendimams buvo nepasiekiamas.

Sutartis dėl PowerVR Series 6 sudaryta jau su aštuoniomis kompanijomis, įskaitant ST-Ericsson, Texas Instruments, Renesas Electronics ir MediaTek. Kompanijos Apple šiame sąraše kol kas nėra, tačiau žiūrint į praeitį, galima matyti, jog Imagination Technologies sprendimai tradiciškai naudojami kompanijos iš Kupertino produktuose. Taigi, šaltinis AppleInsider jau dabar drąsiai teigia, jog daug galingesnę šeštos kartos grafiką gaus būsimas iPad 3 ir išmanusis telefonas iPhone 5.

Gana skeptiškus pasisakymus apie tai, jog „fiziškai negalima pasiekti 20 kartų didesnio spartos prieaugio“ aukščiau minėto šaltinio autoriai atremia, primindami, jog Apple pavyko paspartinti grafikos posistemę devynis kartus, kai buvo pereinama nuo Apple A4 prie A5 procesorių: tuomet grafinį branduolį PowerVR SGX 535 pakeitė galingesnis PowerVR SGX 543MP2. Tad dabar tikimasi dar didesnio prieaugio - gal net ir 20 kartų.

Perspektyvoje Imagination Technologies planuoja Rogue architektūros PowerVR grafikos produktyvumą padidinti iki 1 TFlops. Kad būtų lengviau įsivaizduoti, kas tai per skaičius, galima paminėti, jog į žaidimų konsolę Xbox 360 įdiegto AMD Xenos grafikos spartintuvo galingumas siekia 240 GFlops. Taigi už poros metų galime pamatyti, pavyzdžiui, iPhone 7 telefonus, kurių sparta žaidimuose keletą kartų viršys dabartinių žaidimų konsolių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)