„Omnitel“ 4G ryšys jau aprėpė Kauną ir šiaurinę Vilniaus dalį  (0)

2011 metų pabaigoje telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ tęsė aktyvią 4G ryšio plėtrą ir per paskutinį ketvirtį 4G ryšiu aprėpė didžiąją Kauno teritorijos dalį bei sostinės šiaurinius ir vakarinius rajonus – Justiniškes, Fabijoniškes, Šeškinę, Pilaitę, priemiesčius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Omnitel“ ketvirtosios kartos ryšiu šiuo metu jau gali naudotis apie 40 proc. Kauno gyventojų bei maždaug ketvirtadalis vilniečių. Iš viso per 2011 metus buvo įrengtos ir pradėjo veikti 68 „Omnitel“ 4G bazinės stotys. 4G ryšiu taip pat yra padengti ne tik Kauno ir Vilniaus, bet ir kitų trijų didžiųjų šalies miestų centrai, „Omnitel“ 4G ryšys yra teikiamas arenose, kur 4G bazinės stotys buvo įrengtos rengiantis Europos vyrų krepšinio čempionatui.

2012 metus „Omnitel“ pradeda tęsdama 4G plėtrą Vilniuje. Taip pat šiais metais planuojama statyti naujas ketvirtos kartos bazines stotis Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. 4G paslaugas „Omnitel“ šiuo metu 1800 MHz dažnių juostoje. Bendrovė dalyvaus konkurse teikti 4G paslaugas 2,6 GHz dažnių juostoje, kuri leistų paspartinti plėtrą bei padidintų 4G spartas – vidutinis duomenų perdavimo greitis galėtų siekti iki 150-200 Mbps tiek 1800 MHz, tiek 2,6 GHz dažnių juostose.

4G yra moderniausia mobiliojo ryšio technologija, kuri leidžia perduoti duomenis apie dešimt kartų greičiau nei kitos šiuo metu egzistuojančios komercinės technologijos. Vidutinis duomenų perdavimo greitis normalaus vartojimo metu 4G tinkle siekia 20-80 Mbps. Toks greitis leidžia patogiai naudotis paslaugomis, kurios reikalauja didelio duomenų srauto – internetinėmis konferencijomis, tiesioginėmis TV transliacijomis ar žaidimais realiuoju laiku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: