NASA ir toliau juda „Open Source“ link  (2)

JAV aeronautikos agentūra NASA (National Aeronautics and Space Administration) ir toliau plėtoja pagarbos vertą judėjimo kryptį atvirojo kodo (angl. Open Source) programinės įrangos kūrimo srityje. Metų pradžioje buvo atvertas portalas Code.Nasa.gov, kuriame jūs galite surasti daug įdomių ir visiškai laisvai prieinamų projektų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, skraidymo aparatui skirtus geometrinio modelio kūrimo instrumentus, fizinio Saulės modelio atviras bibliotekas ir t. t. Visiems prieinamas Code.Nasa.gov – tai tik pirmas realizuojamos strategijos etapas. Antrame etape planuojama sukurti forumą, kuriame būtų diskutuojama apie atviro kodo koncepciją, politiką ir esamus projektus.

Trečiame etape bus kuriami instrumentai ir mechanizmai, skirti „Open Source“ pagrindu vykdomų projektų plėtrai. Tai – ir programų versijų sistemų kontrolė, projektų klaidų fiksavimo duomenų bazės, dokumentacijos paruošimo sistemos ir t. t. Iš esmės trečiojo etapo užduotys gali būti įvykdytos gana greitai, kadangi galima pasinaudoti jau sukurtais pasaulinės „Open Source“ bendruomenės produktais.

Iš esmės NASA tikisi, jog naujasis portalas įkvėps visuomenę kurti naujas koncepcijas, realizuoti atvirus projektus (tiek programinio, tiek aparatinio pobūdžio), taip pat padės perkelti daugelį esamų projektų į programų kategoriją su atviru išeities kodu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)