Britų vaikai emociškai priklausomi nuo interneto  (5)

Kompanijos „Intersperience“ atliktas tyrimas parodė, jog 49 % britų vaikų, kurių amžius neviršija 12 metų, liūdėtų, jei nebūtų interneto, o kas penktas jaustųsi vienišas, praneša internetinis dienraštis telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo metu buvo apklausta 1000 vaikų, kurių amžius svyravo nuo 8 iki 16 metų. Buvo siekiama sužinoti apie interneto įtaką jų gyvenimui. Tyrimo rezultatai parodė, jog su amžiumi priklausomybė nuo interneto tampa vis stipresnė.

Vyresnė vaikų amžiaus grupė pademonstravo kiek kitokius rezultatus: be interneto liūdėtų 60 % apklaustųjų, kurių amžius svyravo nuo 12 iki 16 metų, o be jo vieniši jaustųsi 48 %. Remiantis tyrimo rezultatais, per paskutinius kelerius metus tėvai vaikams vis dažniau perka planšetinius kompiuterius (dažniausiai paminėtas „iPad“), viso to pasekoje vaikai ir paaugliai vis intensyviau naudoja šiuos mobilius įrenginius naršyti internete.

Kompanijos „Intersperience“ tyrimų centro vykdomasis direktorius Paul Hudson mano, jog faktas, kad vaikai jaučia smarkų emocinį ryšį su internetu, iš esmės kitų įvardijamas kaip negatyvus veiksnys, tačiau iš tikrųjų tai visai natūralu tai kartai, kurios socialinis gyvenimas iš esmės vyksta šiame pasauliniame tinkle.

Vaikai iki 12 metų dabar intensyviai naudojasi internetu ir yra pakankamai išprusę šioje srityje: 74 % vaikų naudoja internetą žaidimams, 65 % – namų darbams ruošti, daugiau nei 33 % – įdomių daiktų paieškai, kainoms palyginti, kažką pirkti ar parduoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)