Rumunijoje sulaikytas programišius, įsilaužęs į Pentagono ir NASA svetaines  (5)

Rumunijos policija areštavo programišių, kuris kaltinamas įsilaužimu į valstybinių organizacijų tinklalapius, tarp jų – JAV Gynybos ministerijos (Pentagono) ir kosminių skrydžių agentūros NASA.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sulaikytasis programišius – tai 20-metis studentas Razvan Manole Cernaianu, praneša interneto portalas „Slashgear“. Jaunuolis internete buvo žinomas slapyvardžiu „TinKode“.

Pastaruoju metu programišius kaltinamas įsilaužimais į minėtų organizacijų svetaines, slaptos informacijos vagyste ir jos patalpinimu savo tinklaraštyje. Be to, studentas kitiems vartotojams siūlė įsigyti programinę įrangą, kuria jis atlikdavo neteisėtus veiksmus. Matyt, programišius manė, jog jo nepavyks pagauti, kadangi jis savo tinklaraštyje patalpino vaizdo medžiagą, kurioje demonstruojamas įsilaužimas į JAV vyriausybinių organizacijų tinklalapius.

Ekspertų teigimu, programišiaus „TinKode“ veiksmai buvo labiau orientuoti ne į siekį praturtėti, tačiau į skylių apsaugos sistemose suradimą. Studentas kelis paskutinius metus publikavo aptiktus ir jo ištirtus sistemų pažeidžiamumus. Vis tik valdžios organai tokius veiksmus įvertino kaip nusikalstamus ir padariusius didelę žalą. Greičiausia dabar rumuno laukia teismas ir, galbūt, baudžiamasis nuosprendis ir laisvės atėmimo bausmė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)