Įrašų studija „DigSin“ siūlo parsiųsti muzikos nemokamai  (4)

„Parsisiųsti nemokamai“ – ši frazė yra tabu pramogų industrijai, kuri nepageidauja dalintis savo pajamomis su šios srities prašalaičiais bei „neprofesionalais“. Tuo keisčiau atrodo garso įrašų studijos atsiradimas, kuri ketina duoti žmonėms tai, apie ką jie svajoja – nemokamos muzikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

“ „DigSin“ tiki savo atlikėjų talentais, ir mes norime pasidalinti savo muzika su jumis“. – teigiama „DigSin“ socialinio tinklo Facebook puslapyje. Visas dainas galima parsisiųsti iš kompanijos oficialaus interneto puslapio lygiai taip pat, kaip ir iš tradicinių platinimo sistemų „iTunes“ ar „Spotify“.

„DigSin“ savininkas Jay Frank tvirtina, jog jam svarbiausia ne uždarbis, o informacija apie vartotojų skonį. O pinigėliai ir taip byra – svetainėje patalpinta reklama, nors tai nėra tas kapitalas, už kurį „galima ant sumuštinio kasdien tepti ikrus“.

Tokie tinklalapiai, kaip „BitTorrent“, „Pirate Bay“ ir net „Dropbox“, pakeitė turinio platinimo būdą. Rodos, dar vakar garso įrašų kompanijos ir kūrybinės studijos publikai savo kūrinius pateikdavo po savaitės ar kelių nuo jų oficialaus pasirodymo. Dabar gi „skaitmena“ ir internetas daro tai ne tik žaibiškai. Būna netgi taip, jog virtuali erdvė pamato albumą anksčiau, nei jis šis išvysta dienos šviesą.

Nemokamas dalinimas per internetą – iš tikrųjų patogus distribucijos būdas, tačiau ar tam pasiruošusi pramogų industrija? Net visai legali el. parduotuvė „iTunes“ savo laiku kėlė pramogų pasaulio įtūžį, nustačiusi vieningą kainą ($0,99) už kompoziciją. Dar toliau žengė tokie online muzikos portalai, kaip „Spotify“ ir RDIO: mokėk nedidelius pinigus ir klausyk visą mėnesį muzikos, kiek tik širdis geidžia.

Naujasis „Freemium“ verslo modelis – tai iš esmės ne kas kita, kaip dar viena dempingo forma, kuriai garso įrašų studijos smarkiai priešinasi. Failų dalinimosi portalo „Megaupload“ uždarymas – tik dar vienas patvirtinimas, o taip pat ženklas, jog valdžios įstaigos – stambaus verslo pusėje. Žodžių derinys „autorinės teisės“ per paskutinius mėnesius nepalieka ramybėje mūsų dar ir todėl, jog JAV grasina sau ir visam likusiam pasauliui visokiausių „SOPA-filinių“ teisės aktų priėmimu

Beje, šiuo metu „DigSin“ siūlo tik vieną kompoziciją, tačiau žadama, jog greitu metu jų bus tikrai daugiau. Tad tie melomanai, kurie mėgsta muziką gauti nemokamai, turėtų įtraukti šį portalą į „Favorites“ sąrašą. Kas ten žino, galbūt ateityje čia pamatysime būsimų pasaulinio lygio žvaigždžių kūrinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (4)