Aukščiausios klasės išmanusis telefonas jau gali atstoti stalinį kompiuterį (Video)  (29)

Techninių charakteristikų atžvilgiu nuolat tobulėjantys išmanieji telefonai pagal spartą jau gali lenkti netgi senesnius stalinius kompiuterius. Būtent dėl šios priežasties dažnai keliama prielaida, jog laikui bėgant mobilūs įrenginiai visiškai atstos stacionarius kompiuterius. O gal tai įmanoma jau šiandien?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pabandė išsiaiškinti apžvalgininkas Christianas Cantrellis su „Samsung Galaxy Nexus“ daugiafunkciniu įrenginiu, su kuriuo atliko ganėtinai paprastą eksperimentą.

Siekiant išmanųjį telefoną išnaudoti kaip pakaitalą standartiniam staliniam kompiuteriui, buvo naudojamas taip vadinamas MHL adapteris, kuris padėjo „Galaxy Nexus“  prijungti prie išorinio monitoriaus, turinčio HDMI jungtį. Žinoma, visaverčiam įrenginio valdymui taip pat reikia išorinės pelės bei klaviatūros. Christianas Cantrellis šio bandymo metu naudojo „Apple Magic Trackpad“ jutiklinę plokštelę (angl. touchpad) bei bevielę „Apple Wireless Keyboard“ klaviatūrą.

Būtent panaudojus šią papildomą įrangą buvo gautas visavertis stalinis kompiuteris, kurio galimybės demonstruojamos po tekstu pateiktame vaizdo įraše. Žinoma, reikia pripažinti, kad toks prietaisas bent kol kas nėra tinkamas asmenims, dirbantiems su sudėtinga programine įranga. Vis dėlto, paprastam vartotojui, kompiuterį naudojančiam tik elektroninio pašto tikrinimui, naršymui internete ar muzikos klausymui, tai yra puiki alternatyva.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (29)