Irano ginklavimasis gali sukelti baisesnes už šaltąjį karą lenktynes  (55)

Iranas rizikuoja sukelti branduolinio ginklavimosi lenktynes Artimuosiuose Rytuose, ir tai gali būtų pavojingiau už Rusijos ir JAV šaltąjį karą, pareiškė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Williamas Hague'as interviu šio šeštadienio laikraščiui „Daily Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bręsta krizė. Jie akivaizdžiai tęsia savo branduolinę programą. Jeigu jie gaus branduolinį ginklą, manau, ir kitos Artimųjų Rytų šalys panorės plėtoti savo branduolinį potencialą“, – sakė jis.

„Tada prasidės rimčiausias branduolinio ginklo platinimo etapas nuo jo sukūrimo pradžios, ir tai destabilizuos padėtį Artimuosiuose Rytuose. Ir tada kils šaltojo karo grėsmė Artimuosiuose Rytuose be būtinų saugumo mechanizmų… Tai būtų tikra nelaimė visam pasauliui“, – kalbėjo britų diplomatijos vadovas.

Be kita ko, W. Hague’as pažymėjo, kad Britanijos vyriausybė ragina Izraelį nesmogti Iranui, nes karinis konfliktas su Iranu turėtų „pernelyg daug neigiamų pasekmių“.

„Mes nepalaikome idėjos, jog kas nors šiuo metu atakuotų Iraną. Mes ne kartą sakėme, jog nepritariame kariniams veiksmams; mes laikomės sankcijų ir spaudimo strategijos, taip pat ir derybų“, – cituoja leidinys ministro žodžius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (55)