Aukščiausio Vakarų Europoje bokšto statyboje dalyvauja ir lietuviai  (3)

Londone iki 2012-ųjų olimpiados planuojama užbaigti dangoraižį, kurį stato darbininkai iš viso pasaulio, tarp jų ir lietuviai, – rašoma thisislondon.co.uk tinklalapyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukščiausias Londono dangoraižis, kurio dydis siekia beveik 310 metrų, turėtų būti užbaigtas birželio mėnesį. Šis statinys kartu taps ir tam tikru tarpkultūriniu simboliu, kadangi prie jo statybų prisidėjo darbininkai ne tik iš daugelio Europos valstybių, bet ir iš viso pasaulio šalių.

400 milijonų svarų sterlingų (maždaug 1,6 milijardo litų) vertės bokštą stato 1 300–1 600 darbininkų.

Du trečdaliai darbininkų yra britai, kiti 20 % statybininkų buvo surinkti iš tokių Europos šalių, kaip Lietuva, Rumunija, Prancūzija ir Olandija. Likusieji 15 % darbininkų yra iš kitų pasaulio valstybių.

26-erių Bartas Lemmensas, kokybės užtikrinimo inžinierius iš Nyderlandų, prisidėjo prie „Shard“ dangoraižį statančios komandos 2010-ųjų metų birželį.

„Dirbdamas vienoje labai didelėje Vidurio Rytų statybų bendrovėje, aš netyčia pamačiau pradėto statyti „Shard“ pastato nuotrauką ir iš karto supratau, kad privalau čia dirbti, kadangi, mano nuomone, tai vienas įdomiausių projektų“, – sakė B. Lemmensas.

23-ejų Simona Višinskytė, 24-erių Raminta Balčionytė ir 37-erių Virginija Daračienė yra projekte dirbančios lietuvės. Simona yra logistikos administratorė, prie dangoraižio statybų dirbanti nuo 2010-ųjų gegužės, o Virginija ir Raminta yra atsakingos už maisto tiekimą.

„Į Didžiąją Britaniją važiavau studijuoti, tačiau netikėtai pradėjau dirbti statybų įmonėje, buvo išties įdomu stebėti, kaip iš nieko žmonės sugeba pastatyti tokius didingus dangoraižius“, – pasakojo Simona Višinskytė.

Australas Tony Vealas (33) dirba projektų vadovu, jis taip pat nepaprastai džiaugiasi gavęs progą dirbti šiame projekte: „Aš esu laimingas galėdamas matyti, kaip greitai šis nuostabus miestas keičiasi augant naujiems pastatams ir gerėjant technologijoms“.

Šio dangoraižio statyba užsiimančios įmonės „Sellar Property Group“ atstovas spaudai tikino, kad prie bokšto statybos dirbantiems keliolikos tautybių žmonėms kalbos barjeras netrukdo ir nesukelia visiškai jokių problemų.

Pastatytas „Shard“ bokštas bus beveik du kartus aukštesnis už Londone esančią Šv. Pauliaus katedrą, negana to, kaip manoma, tai bus pats aukščiausias statinys visoje Vakarų Europoje ir atsidurs 46-oje aukščiausių pasaulio pastatų sąrašo vietoje. Naujajame netaisyklingo trikampio formos dangoraižyje bus 44 liftai, daug įvairių biurų, gyvenamųjų patalpų, restoranų ir viešbutis.

Šis statinys, kurį sukūrė Irvine'as Sellaras, o suprojektavo italų architektas Renzo Piano, bus susietas su garsiuoju Londono tiltu ir stovės prie London Bridge metro stoties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)