"Anonymous" Ispanijoje gyvai aplankė kino apdovanojimų ceremoniją (Video)  (6)

Jau suspėjusios visame pasaulyje išgarsėti programišių grupuotės "Anonymous" pasekėjai iš Ispanijos nusprendė gyvai sudalyvauti Goya kino apdovanojimų įteikimo ceremonijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beje, dar prieš apsilankydami renginyje, programišiai įsilaužė į Ispanijos kino akademijos interneto puslapį, taip išreikšdami protestą prieš antipiratinį įstatymą, kuris turėtų įsigalioti jau 2013 metais.

Vos už poros valandų kameros, kurios filmavo „Ispanijos Oskarų“ įteikimo ceremoniją, dešimčiai sekundžių sustingo, rodydamos trijų žmonių su Gajaus Fokso (Guy Fawkes) kaukėmis, tapusiomis neatsiejama "Anonymous" įvaizdžio dalimi. Pastaroji trijulė pribėgo prie scenos ir ketino ant jos užšokti.

Pasirodo, trys "Anonymous" judėjimo aktyvistai sugebėjo apeiti ne tik policiją, kuri kontroliavo visą pastato perimetrą, tačiau ir saugumo tarnybą, kuri jau buvo įspėta apie nekviestų svečių apsilankymą. Reikia pažymėti, jog programišių pasekėjų televizinis triumfas truko neilgai – po minutės trijulė buvo išmesta lauk atbėgusių saugumo pareigūnų. Vis tik salė pasirodžiusias "Anonymous" personas pasveikino aplodismentais.

Po ispanų kino akademijos puslapio nulaužimo programišiai Internete išplatino duomenis apie daugiau nei 3000 žmonių, tarp kurių yra aktorių, kino akademijos darbuotojų ir rėmėjų. Tarp paviešintos informacijos yra el. pašto adresai, telefonų numeriai, gyvenamųjų vietų adresai. Anonymous aktyvistų teigimu, šie žmonės palaikė kovai su piratavimu skirto įstatymo priėmimą, kuris Ispanijoje žinomas pavadinimu "Sinde".

Trumpą video fragmentą apie "Anonymous" aktyvistų "žygį" Ispanijoje galite išvysti toliau:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: