Muzikos pramonė teisis su „Google“ dėl "piratų" rodymo paieškos rezultatuose  (1)

Iš karto dvi įtakingos garso įrašų pramonės organizacijos – IFPI ir RIAA – artimiausiu metu planuoja paduoti teismui ieškinį prieš „Google“ dėl jos paieškos sistemos rezultatų, kuriuose šių organizacijų teigimu "nėra cenzūruojami piratavimu užsiimantys tinklalapiai".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu minėtosios organizacijos jau gavo preliminarų juridinį sprendimą šiuo klausimu. Garso įrašų pramonę ginančių organizacijų teigimu, „Google“ naudojasi lyderės paieškos rinkoje padėtimi ir reguliuoja pateikiamus paieškos rezultatus tokiu būdu, jog „piratams“ yra lengviau platinti nelicencijuotas muzikinių kompozicijų kopijas, nei autorių teisių savininkams.

Kaip galimą sprendimą kompanijai „Google“ siūloma filtruoti paieškos rezultatus, kai vartotojai veda užklausas, siekdama gauti nelicencijuotų garso įrašų kopijų. Žinoma, „Google“ vargu ar patenkins tokius prašymus, tačiau muzikos pramonė vis tiek nusiteikusi, kad būtų įvesta paieškos rezultatų cenzūra. Jei IFPI ir RIAA siekius parems teismas, tose valstybėse, kur galioja anglosaksų teisės sistema, gali būti sukurtas pavojingas precedentas, galintis būti panaudotas kitose bylose.

IFPI ir RIAA atstovų teigimu, „Google“ teikia pirmenybę būtent interneto portalams su nelegaliu turiniu, o tam talkina kompanijos sukurtas paieškos algoritmas. Aišku, kiek tokie pareiškimai atitinka realybę, nuspręs tik teismas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: