„Toshiba“ perima „Western Digital“ HDD gamybos technologijas už tai perleisdama savo standžiųjų diskų gamyklą Tailande  (0)

Japonijos elektronikos koncernas „Toshiba“ vakar pranešė pasirašęs galutinį susitarimą su „Western Digital Corporation“, pagal kurį „Toshiba“ įsigyja 3,5 colio kietųjų diskų (HDD) gamybos įrengimus ir susijusią intelektinę nuosavybę iš „Western Digital“ (WD). Mainais už tai WD perleidžiama „Toshibos“ antrinė įmonė Tailande, taip pat gaminanti standžiuosius diskus (HDD).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sandorį „Toshiba“ ir „Western Digital“ ketina užbaigti šių metų kovą, gavus reikalingus kontroliuojančiųjų institucijų leidimus. Pagal pasirašytą susitarimą, „Toshiba“ iš „Western Digital“ perims šiuos įrengimus ir intelektinę nuosavybę: 1) gamybos įrenginius, skirtus gaminti 3,5 colio standžiuosius diskus (HDD) staliniams kompiuteriams ir kitiems plataus vartojimo įrenginiams bei su tuo susijusią intelektinę nuosavybę; 2) gamybos įrenginius, skirtus gaminti didelės talposs standžiuosius diskus (near-line HDD) serveriams.

„Western Digital“ bus perleista visa kompanijos „Toshiba Storage Device Co., Ltd.“ nuosavybė. Šis susitarimas su „Toshiba“ leis „Western Digital“ užbaigti pradėtą „Hitachi Global Storage Technologies“ įsigijimo sandorį ir gauti reikalingus konkurencijos priežiūros institucijų leidimus.

Standžiųjų diskų ir kitų informacijos saugojimo įrenginių pasaulinė paklausa, tikimasi, nuosekliai augs dėl besitęsiančios įrenginių, kuriems reikalingi atminties diskai, plėtros – tai kompiuteriai, planšetės, išmanieji mobilieji telefonai. Atminties laikmenų poreikį taip pat didina smarkiai auganti duomenų saugojimo ir archyvavimo paklausa plintant debesų kompiuterijai.

2009 m. „Toshiba“ buvo įsigijusi „Fujitsu Limited“ standžiųjų diskų gamybos verslą ir per tą laiką smarkiai išplėtė bendrovės gaminamų diskų portfelį. Praėjusių metų liepą „Toshiba“ sujungė „Semiconductor“ ir „Storage Products“ kompanijas, tokiu būdu po savo skėčiu sutelkdama NAND tipo flash atmintinių, SSD ir HDD standžiųjų diskų gamybą bei prekybą. 3,5 colio HDD standžiųjų diskų gamybos dalies įsigijimas iš „Western Digital“ dar labiau išplės „Toshiba“ atminties laikmenų portfelį ir leis pasiūlyti visų rūšių HDD standžiųjų diskų visiems rinkos segmentams.

Atminties laikmenų gamybą „Toshiba“ ketina sutelkti savo dviejose HDD standžiųjų diskų gamyklose Filipinuose bei Kinijoje. Toliau bus siekiama didinti gaminamų laikmenų kainos konkurencingumą, efektyvinant gamybą. Tikimasi, jog ši reorganizacija sustiprins „Toshiba“ atminties laikmenų verslą. Koncernas siekia įsitvirtinti kaip integruotų duomenų saugojimo sprendimų lyderis – kompanija, valdanti šiuo metu trijų svarbiausių atminties technologijų: NAND flash, SSD ir HDD, gamybą. Ar tai pavyks, turėtume pamatyti netolimoje ateityje, kadangi „Western Digital“ šiuo sandoriu taip pat siekia įgyvendinti lyderiavimo globaliojoje standžiųjų diskų rinkoje planus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)