Prabangiausi pasaulio elektromobiliai  (0)

Nors elektromobiliai jau pritraukė būrį gerbėjų, jie vis dar ieško savo nišos automobilių rinkoje. Tačiau šiuo metu jau yra užtektinai elektromobilių modelių, kad galima būtų išskirti pačius prabangiausius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tad tinklalapis cnbc.com pasikonsultavo su Johnu Fillisu, automobilių naujienų tinklalapio „Automotive resource“ redaktoriumi.

Sudarytame sąraše rasite įvairių automobilių – nuo sportinių iki prabangių sedanų ar tiesiog laisvalaikio transporto priemonių. Jame taip pat yra vieno automobilio prototipas, tačiau J. Fllisas įsitikinęs, kad automobilio gamyba ateityje tikrai bus pradėta.

Sąraše taip pat bus vienas hibridinis automobilis, tačiau jis įtrauktas todėl, kad dažnai žmonių yra apibūdinamas kaip elektrinė transporto priemonė. J. Fllisas priduria: „Tiems, kas keliauja tik trumpomis distancijomis, tai tikrai yra elektromobilis.“

PG Elektrus

Automobilių dizaineris Michaelis Fröhlichas Dusseldorfo automobilių parodoje „PG Elektrus“ pristatė šių metų pradžioje. Iš viso bus pagaminta 50 šio automobilio vienetų.

Šis modelis yra labai panašus į britiškų „Lotus“ sportinių automobilių gamintojų modelius. J. Fillisas priduria – sklinda kalbos, jog vieną automobilį užsisakė ir Bradas Pittas.

Gamintojo kaina: apie 320 tūkst. dolerių
Maksimalus įveikiamas atstumas: apytiksliai 350 km
60 mylių (apytiksliai 100 km) pasiekia per: daugiau nei 3 sekundes
Didžiausias greitis: 297 km/h

Rimac Concept One

Elektrinis superautomobilis „Concept One“ debiutavo pernai vykusioje Frankfurto automobilių parodoje, tačiau jį galima bus įsigyti ne anksčiau negu 2013 metais. Tuomet bus parduoti tik 88 automobiliai.

„Tai yra vienas ambicingiausių elektra varomų automobilių projektų per pastaruosius metus.„Concept One“ yra superautomobilis, turintis daugiau nei 1000 arklio galių“, – sako S. Fllisas.

Gamintojo kaina: nėra duomenų
Maksimalus įveikiamas atstumas: apytiksliai 600 km
60 mylių (apytiksliai 100 km) pasiekia per: 2,8 sekundės
Didžiausias greitis: 304 km/h

Tesla Motors Model S Signature Dėl trijų rinkoje egzistuojančių ekektromobilių modelių „Tesla“ yra veteranas. 4 durų S klasės nuotraukoje pavaizduotas modelis yra gaminamas Kalifornijoje, o pirmuosius jo vienetus bus galima įsigyti jau vasarą. Gamintojo kaina: 97 900 dolerių Maksimalus įveikiamas atstumas : 480 km 60 mylių (apytiksliai 100 km) pasiekia per: daugiau nei 4,4 sekundės Didžiausias greitis: 200 km/h Rolls-Royce 102EX Phantom Experimental Electric Šis prabangių automobilių gamintojo Rolls-Royce elektrinis modelis yra tik koncepcija, tačiau automobilio prototipas pernai gruodį apkeliavo pasaulį ir susilaukė didelio susidomėjimo. Gamintojo kaina: nėra duomenų Maksimalus įveikiamas atstumas : nėra duomenų 60 mylių (apytiksliai 100 km) pasiekia per: daugiau nei per 8 sekundes Didžiausias greitis: 158 km/h Garia Mansory Šis nedidukas automobilis yra „Garia“ ir Mansory“ bendradarbiavimo pasekmė. Iš įprastų įrenginių mažame automobilyje rasite tikmedžio grindis, vandeniui nepralaidų odinį interjerą ir stereo sistemą. Gamintojo kaina: nėra duomenų Maksimalus įveikiamas atstumas : nėra duomenų 60 mylių (apytiksliai 100 km) pasiekia per: nėra duomenų Didžiausias greitis: nėra duomenų Fisker Karma S. Fillisas pastebi, kad, nors „Fisker Karma“ ir yra hibridinis automobilis, žmonės paprastai jį priskiria prie elektromobilių, kaip ir dar vienos pradedančios Amerikos automobilių gamintojos „Tesla“ modelius. „Fisker Karma“ turi galimybę pirmus 80 kilometrų važiuoti vien tik varomas elektra, o vėliau veikia kaip normalus hibridinis automobilis. Gamintojo kaina: 96 895 doleriai Maksimalus įveikiamas atstumas: 480 km, 80 iš jų – elektra 60 mylių (apytiksliai 100 km) pasiekia per: 5,8 sekundės Didžiausias greitis: 200 km/h Venturi America Prancūzų gamintojas „Venturi“ gamina elektrinius automobilius jau keletą metų, pastebi J. Fillisas. Šiame automobilyje suderinti elementai, kurie naudojami sportinių ir poilsinių automobilių gamybai. Gamintojo kaina: nėra duomenų Maksimalus įveikiamas atstumas: 296 km 60 mylių (apytiksliai 100 km) pasiekia per: nėra duomenų Didžiausias greitis: nėra duomenų
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: