Kaip pamaitinti savo augintinį terjerą per „Twitter“?  (0)

Šiuolaikiniam žmogui laisvo laiko tiems, kuriems to labai reikia, lieka vis mažiau, kadangi didelę dalį dienos tenka praleisti darbe. Tokia situacija labai liūdino 30-metį kompiuterių inžinierių Nat Morris, todėl jis savo rankomis sukūrė automatizuotą sistemą, kuri paduoda maistą jo mylimam augintiniui – border-terjerui Tobiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sistema aktyvuojama per „Twitter" paskyrą: šeimininkas nusiunčia žinutę paskyrai @FeedToby, o ši jau imasi savo darbo namuose. Dirbdamas IT konsultantu, N. Moriss‘as ilgai nebūna namie, pamaitinti pačiam šuns dažnai nepavyksta, todėl inžinierius nusprendė, jog idealus variantas yra sukurti sistemą, prie kurios būtų galima gauti prieigą iš bet kurio pasaulio taško. Idealiu sprendimu, kaip nusprendė britas, yra mikrotinklaraščių paslauga „Twitter“. Nat‘as pažymėjo: „Toby ši sistema labai patiko. Iš pradžių jis nesuprasdavo, kas vyksta. Tačiau dabar jis sėdi prie automato, vizgina uodega ir laukia, kada bus nauja porcija.“ Nedidelis trūkumas yra tai, jog sistema reaguoja į bet kokį kreipimąsi į vartotoją @FeedToby, o ne tik į šeimininko komandas. Sistema užpildo automatizuotą mašiną šunims skirtais sausainiais, tačiau ne per daug, jei netyčia ketverių metų Tobby ateitų per daug žinučių.

Kai Nat’o draugai ir šeimos nariai sužinojo apie tokią sistemą, jie ėmė į „Twitter“ paskyrą siųsti savo žinutes, tokiu būdu šuo nuolat turėjo ką valgyti. Vis tik šeimininkui teko apriboti sistemos darbo laiką, ir dabar ji veikia nuo 9 valandų ryto iki 9 valandų vakaro. Britas taip pat prie sistemos prijungė stebėjimo kamerą, kad galėtų matyti, kaip gyvena jo augintinis. Perspektyvoje planuojama pastatyti ir elektronines svarstykles, kad keturkojis per daug nepiktnaudžiautų maistu. Kartu N. Morris’as jau galvoja apie savo išradimo patentavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: