Dvigubas šūvis: pirmasis pasaulyje rusų-italų dvivamzdis pistoletas „Second Century“ (Video)  (11)

Iš naujojo rusų-italų gamybos ginklo 16 kulkų iššauti galima per maždaug 3-5 sekundes. Pasiekti tokį rezultatą nepaprastai sudėtinga šaudant iš bet kokio kito įprasto neautomatinio pistoleto. Privati ginklų gamybos bendrovė „Arsenal Firearms“ sukūrė egzotišką pistoletą AF2011-A1 „Second Century“ (neoficialiai jis jau vadinamas „Twenty Eleven“ – „2011“). Naujojo ginklo kalibras - .45 (11,43 х 23 mm).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Second Century“ sukurtas ir išleistas legendinio, iki šiol naudojamo pistoleto „Colt M1911“ šimtosioms metinėms paminėti. Sėkmingas Džono Brauningo sukurto šaunamojo ginklo modelis pradėjo skaičiuoti antrąjį šimtmetį – būtent todėl novatoriškasis dvivamzdis pavadintas „antrojo šimtmečio“ („Second Century“) vardu. Įdomu ir tai, jog „Second Century“ konstrukcijoje panaudota keletas „Colt M1911“ detalių, kurių vis dar galima įsigyti ginklų parduotuvėse. Tačiau pistolete daugiau techninių naujovių – vis tik tai yra pirmasis toks pusiau automatinis pistoletas su dvigubu vamzdžiu, įtaisytu ant to paties pagrindo, suprojektuotas serijinei gamybai. Ginklą jau galima užsisakyti. Tiesa, siūloma pasirinkti iš keleto tam tikrais techniniais niuansais besiskiriančių ginklo versijų. Vienu šūviu „Second Century“ sinchroniškai iššauna dvi kulkas, kurių bendra masė yra 30 gramų. Taikinį jos pramuša 2-5 cm atstumu viena nuo kitos (priklausomai nuo šūvio nuotolio). Palyginimui, standartinė kulka 9×18 mm (pistoletui „Makarov“) sveria 6,1 g. Ginklų ekspertų tvirtinimu, dvigubas užtaisas patiestų ir jautį. AF2011-A1 užtaisomas 16 šovinių dėtuve. Iš esmės, tai yra dvi sujungtos paralelinės dėtuvės po 8 šovinius.

Naująjį pistoletą specialistai vertina kaip gana tikslų ginklą – nereikia pamiršti, jog jis yra sunkus ir galingas. „Gizmag.com“ informuoja, jog 13,7 m atstumu nuo taikinio visos kulkos pataiko į maždaug apelsino dydžio plotą, šaudant iš 22,8 m atstumo, plotas išauga iki arbūzo dydžio.

Pistoletas gaminamas Rusijoje, Austrijoje ir Italijoje – šalys gamins ginklus, skirtus skirtingoms rinkoms. Bendrovės būstinė įteigta Rusijoje. Jaunutės bendrovės (ji užregistruota 2012 m. kovo 9 d.) steigėjai – rusų verslininkas ir ginklų kolekcininkas Dmitrijus Strešinskis ir italų ginklų meistras Nikolia Bandinis (Nicola Bandini). Be pistoletų, bendrovė siūlo įsigyti šautuvus ir peilius.

Parengė Saulius Žukauskas,
sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: