„Twitter“ švenčia 6 metų jubiliejų  (1)

2006 m. kovo 21 d. Jack Dorsey, vienas iš „Twitter“ įkūrėjų, išsiuntė iš savo pirmą pranešimą „Tiesiog sukuriu savo twttr“,- parašė J. Dorsey. Šiandien šis projektas patenka tarp didžiausių internetinių socialinių tinklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių „Twitter“ buvo sumanytas kaip kompanijos Odeo mokslininis tyrimų projektas ir turėjo būti naudojamas kompanijos viduje. J. Dorsey norėjo sukurti platformą, kuri leistų jam su draugais nuolat keistis trumpais pranešimais (iki 140 simbolių). Pranešimas „Twitter“ puslapyje iš karto matomas vartotojo paskyroje ir gali būti greitai pristatytas prenumeratoriams. Šiandien „Twitter“ – vienas iš populiariausių mikrotinklaraščių tinklų pasaulyje: jis turi jau virš 250 mln. vartotojų, tuo tarpu aktyvių vartotojų (pasinaudojančių savo „Twitter“ paskyra bent kartą per mėnesį) yra 140 mln. Palyginimui: 2011 m. rugsėjį aktyvių Twitter vartotojų buvo 100 mln.

Kasdien mikrotinklaraščių tinkle „Twitter“ sugeneruojama apie 340 mln. žinučių, o jų augimo tempai tikrai dideli – dar 2012 m. sausio mėnesį buvo sugeneruojama apie 250 mln. žinučių, taigi per porą mėnesių šis skaičius išaugo 36 %. Tad galima konstatuoti, jog kas mėnesį Twitter vartotojai sugeneruoja apie 10 mlrd. trumpųjų žinučių. Tikrai milžiniški skaičiai vos 6 metų gimtadienį švenčiančiam projektui. O mes tuo tarpu nuoširdžiai sveikiname su tokiu šauniu jubiliejumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: