„Google“ patvirtino gaminanti papildytosios tikrovės akinius ir parodė, kaip jie veiks (Video)  (29)

Kompanija „Google“ oficialiai patvirtino, kad gandais apipintas projektas „Project Glass“ iš tiesų vykdomas – jos tyrimų laboratorijose kuriami papildytosios tikrovės akiniai. Balso komandomis valdomi akiniai perkelia dalį išmaniojo telefono funkcijų į regėjimo lauką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Papildytoji tikrovė nėra naujiena – jau sukurta nemažai programų išmaniesiems telefonams, parodančių, kaip matomą vaizdą praturtina realaus laiko informacija. „Google“ akinių projektas yra dar vienas žingsnis į priekį, perkeliantis visa tai tiesiai į žmogaus regėjimo lauką, rašo interneto portalas Dvice.com. Balso komandomis valdomi akiniai leidžia skambinti draugams, „pasižymėti“ vietose, kuriose buvai, dalintis nuotraukomis socialiniuose tinkluose, naudotis žemėlapiais ir navigacija, pateikia informaciją apie oro sąlygas, primena apie numatytus susitikimus ar darbus ir turi dar daug kitų funkcijų. Kitaip sakant, jie yra lyg asmeninis pagalbininkas.

Sklando gandai, kad „Google“ gali išleisti tokius akinius į prekybą jau šių metų pabaigoje, jie galėtų kainuoti 250–600 dolerių (650–1575 Lt). Pati kompanija neskuba spekuliuoti išleidimo laiku ar kainomis, ir kol kas tik siūlo pasidomėti jos kuriamos technologijos galimybėmis bei ragina žmones teikti savo pasiūlymus ar komentarus.

Nuomonių yra įvairių: vieni mano, kad tokie akiniai pakeis žmonių gyvenimo būdą; kiti – kad žmonės taps dar labiau priklausomi nuo technologijų atlikdami kasdienes užduotis; tretiems tai pernelyg futuristiška. Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą, kuriame parodyta, koks turėtų būti galutinio papildytosios tikrovės akinių varianto funkcionalumas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (29)