„Facebook“ profilis taps skaitmeniniu turtu, kurį bus galima paveldėti  (3)

JAV šiuo metu diskutuojama apie naują įstatymo pasiūlymą, kuriuo mirusio žmogaus artimiesiems ir draugams būtų leista prieiti prie asmens socialinių tinklų profilių. Tai internetinių puslapių turinį paverstų skaitmenine nuosavybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu jei „Facebook“ socialiniam tinklui yra pranešama apie profilio turėtojo mirtį, jo profilis yra „užrakinamas“. Įmonės taisyklėse teigiama, kad „Facebook“ gali teikti duomenis apie mirusiojo informaciją, kauptą tinklalapyje, tačiau jei asmens sutikimas buvo duotas dar prieš mirtį.

Naujai siūlomo įstatymo aktyvi šalininkė Karen Williams prie šio projekto prisijungė dėl savo sūnaus Loreno, kuris žuvo motociklo avarijoje. Po sūnaus žūties moteris kreipėsi į „Facebook“, kad galėtų toliau tvarkyti sūnaus profilį, tačiau prieiga jai buvo užblokuota.

Šiuo metu įstatymo pasiūlymą svarsto dvi JAV valstijos. Pritarus pasiūlymui, „Facebook“ ir kiti socialiniai tinklai privalėtų suteikti gyventojams prisijungimą prie mirusių šeimos narių profilių. Nauja tvarka „Facebook“, „Twitter“ ir elektroninio pašto turinį paverstų skaitmenine nuosavybe, kurią tvarkyti galėtų paskirtas atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: