„WordPress“ – lyderė tarp tinklaraščių platformų  (4)

Interneto portalo „PCWorld“ teigimu, turinio valdymo sistema „WordPress“ ir toliau išlieka pačia populiariausia tinklaraščių platforma, nežiūrint į tai, jog alternatyvų sąrašas ir toliau ilgėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią išvadą padarė kompanija „Pingdom“, kuri teikia puslapių darbingumo patikrinimo paslaugą. Savo ruožtu, artimiausi „WordPress“ konkurentai sparčiai netenka savo pozicijų. Pavyzdžiui, turinio valdymo sistema „Movable Type“ naudojama tik 7 populiarių tinklaraščių, tuo tarpu prieš metus šis rodiklis sudarė 12. Kažkada populiarios „TypePad“ rodikliai sumažėjo dar labiau – per paskutinius trejus metus jos šalininkų skaičius sumažėjo nuo 16 iki 2.

Naujausius „Pingdom“ duomenis patvirtina ir „W3Techs“. Šio šaltinio teigimu, beveik 54 % ištirtų interneto puslapių naudoja „WordPress“. Interneto portalas „Technorati“ taip pat sudarinėja populiariausių tinklaraščių reitingus, naudodamas kelis parametrus, tuo tarpu populiariausių sąrašą galima pamatyti šiuo adresu. Šiame reitinge galima surasti įvairiausiomis temomis rašančių tinklalapių: nuo technologinių (pvz. „Mashable“ ir „TechCruch“) iki naujienų ir pramoginių („Huffington Post“ ir „The Onion“).

Į šį pranešimą jau sureagavo „WordPress“ įkūrėjas Matt Mullenweg. Savo tinklaraštyje jis parašė, jog tikisi tolimesnio savo turinio valdymo sistemos (CMS) „WordPress“ populiarumo augimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)