„Seagate“ vadovas: SSD yra tik pagalbinė technologija  (0)

Standžiųjų diskų gamyba užsiimančios kompanijos „Seagate“ generalinis direktorius Steven J. Luczo su leidinio „Forbes“ žurnalistais pasidalino mintimis ir savo prognozėmis apie tolimesnį standžiųjų diskų rinkos vystymąsi. Įdomu tai, jog kompanijos vadovas nelaiko SSD kaupiklių ir tradicinių standžiųjų diskų su magnetinėmis plokštelėmis tiesioginiais konkurentais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Steven J. Luczo mano, jog norint pagaminti pakankamai diskų su NAND tipo Flash atmintimi pagaminti (kalbama apie galimybę visiškai pakeisti HDD), reikėtų didžiulių gamybinių pajėgumų, jau nekalbant apie milžiniškas investicijas. „Flash atmintis – tai pagalbinė duomenų saugojimo technologija, ji gali būti naudinga mobilių įrenginių segmente arba entuziastams skirtose sistemose, tačiau tradicinių kietų diskų išstumti iš rinkos ji nesugebės“, – teigia J. Luczo.

„Seagate“ vadovas mano, jog ateitis priklauso hibridiniams kaupikliams, kurie apjungia abiejų technologijų privalumus – SSD spartą ir HDD talpą. Taip pat Steven J. Luczo prognozuoja, jog standžiųjų diskų gamintojai po potvynių Taivanyje patirto šoko atsigaus III arba IV ketvirčio pabaigoje (tarp rugsėjo ir gruodžio); daug kas priklausys nuo standžiųjų diskų paklausos, pasirodžius operacinei sistemai „Windows 8“.

Gamybinių pajėgumų atstatymas vyksta gana sparčiai, kartu stengiamasi investuoti papildomai, žvelgiant į ateitį, nes bus perkama nauja gamybinė įranga. Aišku, tai reikalauja papildomų lėšų – „Seagate“ skaičiavimai rodo, jog grįžimas į prieškrizinį laikotarpį kainuos mažiausiai 2 mlrd. JAV dolerių. Džiugu ir tas faktas, jog gamintojai priversti mažinti gamybinių pajėgumų koncentracija tame Tailando regione, kuris nukentėjo nuo gamtos stichijų.

„Debesų“ technologijų paklausa ir didėjantis išmaniųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių populiarumas leis didinti duomenų saugojimo saugyklas maždaug 50 % kasmet, nors standžiųjų diskų talpa ir kaupiklių gamybos mastai auga daug kuklesniais tempais.

Ar sugebės duomenų saugyklos gauti pakankamai ir, svarbiausia, tuomet, kada reikia, duomenų kaupiklių? Čia kyla daug klausimų, kadangi dėl kainų šuolio gamintojai daugiau ėmė orientuotis į mažesnės talpos standžiųjų diskų gamybą. Taigi galime stebėti situaciją, kai poreikis diskų talpai auga, tuo tarpu faktiškai kaupiklių talpa mažėja.

Kaip išeitį iš šios situacijos „Seagate“ siūlo naują magnetinių standžiųjų diskų technologiją „su pašildymu“ (HAMR), kuri turėtų būti įdiegta 2016–2017 metais. Tai leistų padidinti standžiųjų diskų talpų augimo tempus iki 40-50 % kasmet. Kartu būtų galima kalbėti ir apie kainų mažėjimo tendencijas. Aišku, tokios prognozės vartotojų nelabai nudžiugins, tuo tarpu tradicinių standžiųjų diskų gamintojams tai kvepia padidėjusiu pelnu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: