Nauja Pentagono žvalgybos agentūra sutelks dėmesį į Iraną ir Kiniją  (0)

JAV Pentagonas kuria naują žvalgybos agentūrą, kurios veikla, imant blėsti susidomėjimui karo zonomis Irake ir Afganistane, bus daugiausia susijusi su Iranu ir Kinija, pranešė dienraštis „The New York Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikraštis pirmadienio vakarą informavo, kad nauja Slaptoji gynybos tarnyba (DCS) naudos esamus agentus, institucijas ir išteklius, taip pat glaudžiai bendradarbiaus su Centrine žvalgybos valdyba (CŽV), aiškindamasi kylančias grėsmes.

„Tai padidins mūsų aprėptį kitapus sienos“, – dienraštis citavo vieną aukšta JAV Gynybos departamento pareigūną.

Kaip nurodo „The New York Times“, Gynybos žvalgybos agentūros agentų verbuotojai jau dabar slapta renka informaciją oficialiose karo zonose, o naujausias Pentagono žingsnis dar labiau sustiprins kariškių ir CŽV bendradarbiavimą.

Tikimasi, kad naujoje žvalgybos tarnyboje prie kelių šimtų esamų agentų artimiausiais metais prisidės „dar keli šimtai“, perkeliant į ją kitų agentūrų darbuotojus ir perimant kitur nukreiptą finansavimą, sakė su šiuo laikraščiu kalbėjęsis pareigūnas.

Gynybos pareigūnai kol kas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymus pateikti daugiau informacijos.

Pranešimas apie naująją agentūrą buvo paskelbtas praėjus savaitei po to, kai Pentagonas paskyrė generolą leitenantą Michaelą Flynną, anksčiau dirbusį slaptoje Jungtiniame specialiųjų operacijų štabe (JSOC), vadovauti karinei žvalgybai.

M.Flynno, kuris griežtai kritikavo karinės žvalgybos darbą, kai vadovavo žvalgybai Afganistane 2010 metais, pasirinkimas atspindi specialiųjų pajėgų reikšmės padidėjimą pastaraisiais metais.

JSOC siejamas su daugelio svarbių kovotojų nužudymu Irake ir Afganistane per kelerius pastaruosius metus, o pernai gegužę vadovavo slaptam JAV specialiųjų pajėgų reidui, per kurį buvo nukautas tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ vadas Osama bin Ladenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)