Publikavai svetimas intymias nuotraukas „Facebook“ tinkle? Marš į teismą  (8)

Australijos teismų sistema sukūrė šioje šalyje precedentą, kuris numato baudžiamąją atsakomybę tam žmogui, kuris publikuoja socialiniuose tinkluose kito žmogaus intymias fotografijas (žinoma, be pastarojo sutikimo).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

20-metis Australijos pilietis Ravshan Usmanov buvo nubaustas 6 mėnesiams namų arešto už tai, jog „Facebook“ paskyroje publikavo gana atviro pobūdžio savo buvusios draugės nuotraukas.

Sausos teismo posėdžio protokolo eilutės teigia, jog nukentėjusioji šiose nuotraukose užfiksuota „nuoga, įvairiomis pozomis, su aiškiai matoma krūtine ir lytiniais organais“. Jūs puikiai galite įsivaizduoti nukentėjusios merginos savijautą, nors kai kurie žmonės gali be ypatingų motyvų nurodyti, jog apie galimas pasekmes reikėjo galvoti prieš atvirą fotosesiją.

„Aš publikavau nuotraukas todėl, jog ji mane įskaudino ir tai buvo vienintelis dalykas, kuriuo galėjau ją lygiai taip pat įskaudinti“, – teisme pareiškė Ravshan’as. Jaunuolis, iš tikrųjų, atsipirko gana lengva bausme – jis padavė apeliaciją, ir 6 mėnesių namų areštas buvo pakeistas sąlygine bausme – paprastu įrašu, jog baustas.

Teisėja, paskelbusi kaltinamąjį nuosprendį, pažymėjo, jog šiuo metu iškilo „reali būtinybė pažaboti medijos priemones, kad nebūtų daugiau įvykdoma panašaus pobūdžio įžeidimų“. Priminsime, jog kaimyninėje Naujoje Zelandijoje 2010 metais už panašų poelgį keturiems mėnesiams (bet jau garantuotai į kalėjimą) pateko taip pat 20-metis jaunuolis, tokiu pačiu būdu, kaip ir australas, panoręs atkeršyti savo buvusiai draugei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: