Startavę "Ivy Bridge" užims net ketvirtį "Intel" gamybinių pajėgumų  (0)

Po oficialaus "Intel" šių metų I ketvirčio rezultatų ataskaitos pasirodė eilė publikacijų, kurios atskleidžia kai kuriuos kompanijos planus. Tapo žinoma, jog jau šiame ketvirtyje 22 nm technologinio proceso produkcijos dalis, kalbant apie visus kompanijos procesorių gamybinius pajėgumus, sudarys 25%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Procesoriams, kurie dar net neanonsuoti – tai milžiniškos apimtys. Tikėtina, kad procesoriai "Ivy Bridge" į istoriją įeis kaip patys masiškiausi "Intel" produktai jų anonso metu. Vis tik eiliniams pirkėjams iš to džiaugsmo mažoka. Masiškai 22 nm procesorius kompanija gaminti pradėjo dar 2011 m. III ketvirtyje. Po to prasidėjęs standžiųjų diskų deficitas privertė sukaupti didžiules 32 nm mikroprocesorių atsargas, dėl kurių, neva, kompanija buvo priversta nukelti "Ivy Bridge" debiutą iš sausio pradžios į balandžio pabaigą.

Teisybės dėlei, reikėtų paminėti, jog informacija apie 22 nm procesorių anonso perkėlimą į 2012 m. II ketvirtį pasirodė dar prieš potvynius Tailande. Taigi standžiųjų diskų deficitas, iš esmės, čia niekuo dėtas. Greičiausiai dėl vėlaus "Ivy Bridge" anonso kalta bloga ekonominė padėtis visos pasaulio rinkose, kartu dėl to savo „kaltę“ turėtų jausti ir AMD, kuri negali pasiūlyti konkurencingų produktų (ir turbūt dar ilgai negalės, jei ši laikysis savo naujos strategijos, paskelbtos 2012 m. vasario mėnesį).

Taip pat galima matyti, jog "Intel" iki šiol tiki šviesia ultrabookų ateitimi. Dėl jų, beje, galėjo būti išvalytas dviejų branduolių procesorių segmentas. Ultrabookų pagrindu taps ekonomiški (elektros energijos prasme) dviejų branduolių sprendimai, tuo tarpu eiliniai 22 nm "Core i3" procesoriai pasirodys tik rudenį. Galbūt ir dar vėliau.

Kompanija "Intel" tikisi, jog iki 2012 m. pabaigos "ultrabook" įrenginių užimamos rinkos dalis pasieks 40% nešiojamų kompiuterių rinkos. Tai sudaro nuo 20 iki 30 mln. sistemų. Iš viso kompanija tikisi, jog dienos šviesą išvys apie 100 ultrabookų modelių. Ir mėnesio nepraėjo, kai kompanija kalbėjo apie 75 modelius. Sprendžiant iš šios informacijos, "ultrabook" kompiuteriai ne tokie jau ir nepageidautini, jei kalbėtume apie kompiuterių gamintojus. Juo labiau, kad "Intel" jau nėra labai kategoriškai nusiteikusi prieš tai, jog įrenginių kaina, kurios apatinė riba šiais metais brėžiama ties 700 JAV dolerių, tam tikrais atvejais pakiltų ir iki 1300 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: